Нишикори у финалу Роџерс купа у Торонту

Б92
Нишикори у финалу Роџерс купа у Торонту

Шести тенисер свијета Кеи Нишикори први је финалиста Роџерс купа у Торонту после побједе над Станом Вавринком у два сета.

Нишикори је савладао Вавринку резултатом 7:6 (8-6), 6:1 и пласирао се у своје треће финале на турнирима из Мастерс 1.000 серије.

Претходна два је изгубио од Рафаела Надала и Новака Ђоковића, а и сада би могао да се састане са српским играчем који се у другом полуфинала састаје са Гаелом Монфисом.

Јапанац је уз мало среће искористио велики пад у игри Швајцарца и казнио га за пропуштене шансе у првом сету. Вавринка је у раној фази направио брејк, водио 5:2, а када је сервирао за 1-0, дозволио је да претрпи брејк.

Једва је избјегао да поново игуби сервис, а онда је он пропустио двије брејк и сет лопте на сервис ривала, па се отишло у тај брејк. Момак из Женеве је боље почео, стигао до 6:4 у додатном гему и тада је потпуно стао.

Направио је двоструку сервис грешку, услиједио је добар ритерн противника и четврта сет лопта је пропуштена. Сценарио је већ био написан – Нишикори је сачекао још двије грешке ривала и добио први сет.

Тада је дуел и преломљен јер је у другом дијелу на терену Централног стадиона у Торонту постојао само један играч. Колико се „распала" игра од понедјељка четвртог играча на АТП листи, показује и потез из четвртог гема, када је извео промашај каријере на мрежи.

Кеи је обијеручке прихватао поклоне ривала и завршио посао за мање од сат и по времена.

На крају, уписао је 17 винера и 26 неизнуђених грешака, док је Вавринка уписао 13 директних поена и чак 27 грешака.

Други полуфинални дуел на програму је од два сата послије поноћи по нашем времену.

Роџерс куп у Торонту игра се за наградни фонд од 4.691.730 долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана