Нишикори лако елиминисао Троицког

Б92
Нишикори лако елиминисао Троицког

Српски тенисер Виктор Троицки заустављен је у трећем колу Мастерс турнира у Мајамију.

Бољи од Србина био је Јапанац Кеи Нишикори са 6:2, 6:2, послије нешто више од сат времена игре на Флороди.

Троицки је током меча имао проблема са болом у леђима, лоше је сервирао и био немоћан у дугим размјенама поена са Јапанцем, који је максимално користио његове грешке.

Нишикори је други пут био бољи од Троицког, у трећем међусобном дуелу, максимално као и у претходном прије двије године у Мадриду.

Јапанац ће осмини финала Мастерса у Мајамију чекати побједника меча Давид Гофан – Јержи Јанович.

Нишикори је неутралисао сервисе Троицког већ у првом гему, успоставио је свој темпо и дугом размјеном удараца стигао до брејк шансе, али је не користи. Међутим, Нишикори наставља у стом ритму, стиже до новог брејка који овај пут користи. Међутим, Нишикори не користи рану предност, лоше сервира, прави три велике грешке, што Троицки максимално користи и одмах враћа брејк.

Троицки је научио лекцију из првог гема, те поправио сервис и скоро без грешке стигао до новог поена. Али, исто је учинио и Нишикори, који без изгубљеног поена оставља меч у егалу.

Међутим, Троицки не успијева да задржи прави баланс, Нишикори опет напада његов сервис успјешно и стиже до новог брејка, који овај пут сигурним сервисом капитализује у 4:2. Јапанац је наставио да диктира темпо, није дозволио Троицком да пронађе рјешење, па је убрзо стигао до трећег брејка и сигурним сервисом добија први сет 6:2.

Оба тенисера су била сигурна на свој сервис на отварању другог сета, али Троицки у трећем гему прави прву дуплу сервис грешку. То је само био увод у наставак слабије игре, Нишикори је опет лако обуздавао сервисе Србине, те дугом размјеном удараца освајао поене, и коначно направио први брејк у другом сету, који без изгубљеног поена претвара у 3:1.

У наставку сета Троицки није имао снаге за повратак у меч, лако је Нишикори освајао поене на свој сервис, а онда новим брејком, петим на мечу, потврдио побједу, са коначних 6:2 и у другом сету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана