Николић више није члан Борца

Душан Репија
Николић више није члан Борца

Бањалука - Прослављени пивот и бивши репрезентативац Србије Ратко Николић напустио је Борац м:тел послије три сезоне.

Искусни рукометаш није се договорио са челницима бањалучког клуба о продужетку сарадње, потврдио је директор клуба Владимир Бранковић.

- Нажалост напушта нас човјек који је много дао Борцу у посљедње три сезоне. Нисмо могли испоштовати његове финансијске услове, а и он је играч много већег реномеа него што је то Премијер лига БиХ, у којој ћемо се такмичити ове сезоне. Захваљујемо му се на свему што је урадио за наш клуб и не могу да кажем ниједну ружну ријеч на његов рачун - рекао је Бранковић.

Николић је са Борцем освојио двије "дупле круне", а био је можда и једина свијетла тачка прошле сезоне у којој је Борац остао без трофеја и СЕХА лиге. Својим квалитетом, ауторитетом, искуством, али и борбеношћу био је велики ослонац екипе и у тренуцима када није ишло најбоље, што је публика знала да награди, а у финишу прошле сезоне носио је и капитенску траку. Неколико пута је изјављивао да каријеру жели да заврши у Борцу, а пошто јуче није био расположен за причу, није познато да ли ће у 39. години окачити патике о клин или одиграти још сезону, двије у неком другом клубу. Његовим одласком остала је велика рупа не само у играчком смислу, јер је практично био продужена рука тренера на терену, а нови тренер Борца Ратко Ђурковић видио га је као човјека који ће много помоћи младим играчима. Сада ће сав терет на позицији пивота пасти на леђа Ђорђа Ћелића, пошто је прије Николића Борац напустио и хрватски интернационалац Доминик Смојвер, који каријеру наставља у словеначкој Добови.

- За Смојвера смо добили одређено обештећење, јер је имао уговор на још годину. За сада нећемо доводити играча на ову позицију, јер имамо максимално повјерење у Ћелића, који је претходних сезона показао да на њега озбиљно можемо рачунати, како у одбрани тако и у нападу - закључио је Бранковић.

Дуг

Директор Борца Владимир Бранковић потврдио је да су Бањалучани дужни Николићу неколико плата.

- Не бјежимо од обавеза и вјерујем да ћемо врло брзо пронаћи начин да исплатимо оно што је Николић зарадио - рекао је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана