Никола Стијаковић, фудбалски голман Кошица, за Глас Српске: Сањам дрес Партизана и Србије

Василије Радосавац
Никола Стијаковић, фудбалски голман Кошица, за Глас Српске: Сањам дрес Партизана и Србије

Бањалука - Фудбалски голман Никола Стијаковић гради своју каријеру у Словачкој бранећи боје прволигаша Кошице и нада се да би једног дана могао обући дрес Партизана и селекције Србије.

Играчку каријеру започео је са седам година у Радничком са Новог Београда по наговору кућног пријатеља, док му је идол био бивши чувар мреже Партизана Ивица Краљ. Од тада је промијенио доста клубова (Обилић, Палилулац, БСК Борча, Спартак Суботица, Звијезда Градачац). У редове Кошица прешао је на почетку прошле сезоне пошто му је истекао уговор са екипом из Градачца па словачки тим није имао никаквих обавеза у вези са исплатом према премијерлигашу БиХ.

- Одувек сам се дивио чудесним одбранама Краља и баш због њега и мог кућног пријатеља, исто бившег голмана Александра Сарића, почео сам да се бавим фудбалом и стао међу стативе. У сваком клубу у којем сам био било ми је лепо и не бих могао издвојити посебно ниједан. Ипак, мора се признати да је у Европи фудбалерима боље и да тренутно баш уживам у Словачкој - рекао је Стијаковић.

Рођен је 10. марта 1989. године. у Сарајеву, али се као дијете прије рата у бившој Југославији преселио у Београд. Стијаковић је рекао да је квалитет фудбалских лига Србије и БиХ доста сличан.

- Разлике у квалитету између српске и босанскохерцеговачке лиге смањују се из године у годину. Наравно да је лига у Србији квалитетнија, али сада су то већ нијансе. Искрено, било ми је занимљивије бранити у БиХ зато што је лига уједначенија и буквално свако сваког може победити. За прво место се бори више клубова, док су у Србију прва два места резервисана за Партизан и Црвену звезду - рекао је Стијаковић.

Он је изразио жељу да једног дана наступи у Партизану за који навија, као и да обуче дрес Србије.

- Навијач сам Партизана одмалена, Звезду подржавам само кад игра европске утакмице, док немам омиљени клуб у Европи. За сада моја велика неостварена жеља је да обучем дрес Србије и надам се ће се једног дана то остварити - закључио је Стијаковић.

Кошице

Фудбалски клуб Кошице основан је 1952. године и шампион Словачке био је два пута (1997. и 1998), док су национални куп освајали пет пута (1973, 1980, 1993, 2009, 2014). Поред Стијаковића, у овом клубу наступају још три Србина (Иван Остојић, Борис Секулић и Лазар Ђорђевић) и један Босанац (Нермин Хаскић).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана