Никола Пејовић вјерује у успјешно прољеће Бањалучана: Велики клуб, велики и резултати

Дарко Пашагић
Никола Пејовић вјерује у успјешно прољеће Бањалучана: Велики клуб, велики и резултати

БАЊАЛУКА - Посљедње појачање Борца, штопер Никола Пејовић свјестан је да је дошао у велики клуб од којег се увијек очекују велики резултати, али се изазова не боји и нада се да ће помоћи Бањалучанима да по четврти пут узастопно изборе пласман на европску сцену.

Овај 24-годишњак, који је поникао у Црвеној звезди, а потом играо за Земун, Емполи и Пистојезе, хрватске клубове Рудеш и Локомотиву, аустријску Адмиру Вакер, Пролетер из Новог Сада и Рудар из Велења уговор са “црвено-плавима” је потписао до љета 2024. године.

- Борац је велики клуб и знам да се очекивања велика. Али то је сасвим нормално, јер велики морају да имају и велика остварења током сваке сезоне. Већ сам упознат да је приоритет излазак на европску сцену. После првог дела првенства смо у доброј позицији и верујем да ћемо остварити зацртано - нагласио је Пејовић.

Једва чека први званичну утакмицу на Градском стадиону, јер је много лијепих ствари чуо о навијачима Борца.

- Од пријатеља који су раније играли у Борцу и на овим просторима чуо сам да клуб има сјајне навијаче. Надам се да ћемо наћи заједнички језик и да ћемо се заједно радовати бројним победама - наставио је Пејовић.

Његов фудбалски пут се већ трећи пут укршта с Николом Нинковићем, који је током првог дијела сезоне дошао у Борац.

- Играли смо заједно у Емполију, потом и у Пролетеру из Новог Сада. Џиги је стварно велики мајстор, сигурно један од најбољих играча који игра у Премијер лиги БиХ и од њега се много може научити. Верујем да ћемо опет одлично сарађивати и да ће то допринети успесима клуба - рекао је Пејовић.

Већ на првим тренинзима постало му је јасно да је дошао у велику фудбалску средину.

- Одлично сам примљен од саиграча, стручног штаба, Управе. Надам се да ћу већ током припрема почети полако да се одужујем. Најважније је да њих добро одрадимо, уиграмо се у контролним утакмицама, а онда је пуно лакше када се игра за бодове - изјавио је Пејовић.

Иако је још млад играч прошао је већ много и промијенио доста средина.

- С непуних 19 година отишао сам у Италију, гдје сам провео скоро три године. Било ми је веома лепо, тамо сам фудбалски стасао, тренирао с великим играчима, тренирао с познатим тренерима. Била ми је то права одскочна даска - наставио је Пејовић.

Биљежио је наступе за све млађе репрезентативне селекције Србије.

- Имао сам част да од најмлађих селекција играм за репрезентацију. И свака утакмица била је велика част и осећао се посебно и поносно што представљам своју земљу. Нажалост, нисам уписао ниједан наступ за А селекцију, али се надам да ћу једног дана можда добити и тај позив - рекао је Пејовић.

Помно је пратио наступе “орлова” на Свјетском првенству у Катару.

- У репрезентацији имам доста добрих пријатеља и жао ми је што нису постигли бољи резултат. Тешко је сада говорити о томе, али верујем да су сви били потпуно спремни и да су без повреда дошли у Катар да би далеко догурали. Овако остаје жал, али сам сигуран да је ово било велико искуство за њих и да ће на следећим смотрама бити далеко бољи - додао је Пејовић.

 Рудар Велење

Никола Пејовић у Борац је дошао из словеначког Рудара из Велења о којем има само ријечи хвале.

- У Рудару сам провео 11 веома лепих месеци и биће то сигурно незабораван дио моје каријере. О овом клубу, а посебно о директору Дајану Павловићу и тренеру Аднану Зилџовићу, који јер прије тога радио у Звијезди 09 имам само речи хвале. Много су ми помогли и увек ћу их се радо сећати - нагласио је Пејовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана