Никола Јанковић, центар 'црно-бијелих' за „Глас Српске": Реално је да освојимо Еврокуп

Дејан Марић
Никола Јанковић, центар 'црно-бијелих' за „Глас Српске": Реално је да освојимо Еврокуп

БЕОГРАД - Кошаркаш Партизана Никола Јанковић тврди да "црно-бијели" могу отићи до краја и освојити Еврокуп.

Центар Београђана за "Глас Српске" је и појаснио ову тврдњу. Како је рекао, добри резултати су дошли као плод напорног и преданог рада. Битан фактор је и тимски дух. А једна од важних ставки је, каже Јанковић, и велика подршка са трибина.

Чета Андрее Тринкијерија практично се прошетала кроз Топ 16 фазу другог по рангу европског клупског такмичења. У завршној рунди је лако изашла на крај са Трентом (91:75), те на тај начин осигурала предност домаћег терена до краја такмичења.

- Сви смо презадовољни. На почетку сезоне вероватно нисмо могли ни да сањамо о овоме. Па ипак, нашим радом и залагањем смо стигли до оваквог резултата, једног од бољих за клуб у претходних десетак година - изјавио је Јанковић за "Глас Српске".

Из утакмице у утакмицу екипа је расла, играла све боље, подизала самопоуздање... Сада, пред завршне битке, порасле су и амбиције. На питање да ли је реално да Партизан подигне пехар, Никола је одговорио:

- Мислим да је реално да освојимо Еврокуп. На путу до трофеја потребна нам је и доза среће. Ако избегнемо повреде и останемо комплетни, верујем да можемо отићи до краја - оптимиста је 26-годишњи центар.

Прва препрека Партизану у јуришу на круну биће Уникс Казањ. Јанковић је упозорио да њему и саиграчима неће бити лако, али и поручио да нема страха од ривала.

- Уникс је изузетна, индивидуално талентована екипа. Чине ју играчи који су већ освајали Еврокуп и који имају и евролигашки стаж. Међутим, и ми смо јак колектив и имамо наше разлоге да се надамо укупном тријумфу - додао је наш саговорник.

Једнако узбудљива биће и завршница АБА лиге. Партизан у преостала два кола треба да овјери "коту један", а затим да сачека расплет у борби за четврту позицију.

- Пре свега, треба да осигурамо прво место. У случају да то учинимо, у полуфиналу ћемо играти са четвртопласираним тимом. Биће занимљиво. Благу предност у тој борби бих дао Цедевита Олимпији, мада Приморска и Морнар нису без шанси. Одлучиваће нијансе - оцијенио је Јанковић.

А уколико Партизан оправда улогу фаворита и визира финале Јадрана, тамо ће га чекати Будућност или Црвена звезда. Никола нема дилему кога жели за ривала.

- Вечити дерби нам пуно значи. Сви волимо да играмо против Звезде, ја баш уживам и зато бих волео да дерби буде финале. С ким код да будемо играли, биће нам тешко јер ћемо паралелно играти и завршницу Еврокупа - закључио је Јанковић.

 

Јака деветка

Партизан успјешно гура на свим фронтовима. "Црно-бијели" држе лидерску позицију у АБА лиги и, по свој прилици, на њој ће остати пред доигравање. У Еврокупу играју сјајно, прошли су у четвртфинале и до краја такмичења ће имати предност домаћег терена. Уз то, одбранили су трофеј у Купу Радивоја Кораћа.

- Можемо бити задовољни одрађеним послом. Ако бих морао да оцењујем досадашњи део сезоне, дао бих нам јаку деветку - јасан је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана