Никола Дујаковић послије годину и по поново у Крупи: Кањон Тијесно као друга кућа

Дарко Пашагић
Никола Дујаковић послије годину и по поново у Крупи: Кањон Тијесно као друга кућа

БАЊАЛУКА - Никола Дујаковић биће сигурно највеће појачање Крупе у овом прелазном року, а према ријечима овог 27-годишњег офанзивног везног фудбалера ниједног тренутка се није двоумио око повратка у редове клуба из кањона Тијесно.

Крупу је напустио у љето 2021. године и послије само годину и по дана вратио се у клуб, који му је остао у веома лијепом сјећању.

- У свом првом мандату у Крупи провео сам пуних шест сезона и за то вријеме ми је било веома лијепо, тако да се ниједног тренутка нисам двоумио да се поново вратим. У Крупи сам сазрео као играч, носио капитенску траку, пружао добре партије и није било никакве дилеме око повратка - рекао је Дујаковић.

У протеклих годину и по дана промијенио је три клуба.

- Прво сам шест мјесеци био у Борцу, али сам се с њима споразумно разишао, јер нисам био задовољан минутажом. Послије тога сам други дио прошле сезоне играо у Леотару. У Требињу ми је било лијепо био сам стандардан, а успјели смо да остваримо и опстанак. Међутим, нисмо се договорили око наставка сарадње и растанак је био неминован - наставио је Дујаковић.

Пред почетак сезоне услиједио је позив из Габеле и с радошћу га је прихватио.

- Ни ту нисам дуго размишљао, јер су у ГОШК-у већ играли мој рођени брат Синиша и веома добар пријатељ Александар Радуловић. Тим из Габеле је био доминантан у првом дијелу сезоне у Првој лиги ФБиХ и наставак чека с 12 бодова предности, те је практично на прагу повратка у Премијер лигу. Међутим, услиједио је позив из Крупе, који једноставно нисам могао одбити. Поклопиле су нам се амбиције и жеље. Крупа одлично гура у првенству и Купу Републике Српске. Желе повратак у елиту БиХ, желе поново да освоје дуплу круну Српске, тако да сам одлучио да се вратим и да заједно остваримо све планиране циљеве. Уколико у томе успијемо, у што не сумњам, постаћу вјероватно први фудбалер који је у једној сезони носио дрес два клуба, која ће постати премијерлигаши - рекао је Дујаковић и тако већ сада као нове чланове елитног такмичења “промовисао” Крупу и ГОШК, који су јесењи шампиони у својим лигама.

Иако његов нови-стари клуб послије првог дијела сезоне има четири бода предности у односу на најближег пратиоца Слободу из Новог Града сматра да их у наставку сезоне не очекује баш лак посао.

- Не размишљамо како да сачувамо предност, већ се понашамо као да смо у бодовном заостатку за највећим ривалима. До краја првенства има 17 кола, четири бода и нису нека велика предност, тако да у сваку утакмицу морамо ући максимално озбиљно да би остварили циљ. Сигурно да и други прволигаши имају своју рачуницу, тако да опуштања не смије и неће бити - додао је Дујаковић.

Контролни сусрет

Фудбалери Крупе прву контролну утакмицу у оквиру припрема за наставак сезоне одиграће данас у 13 часова против федералног прволигаша Јединства из Бихаћа. Овај сусрет игра се у Крупи на Врбасу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана