Нико неће у фотељу Борца

Дарко Пашагић
Нико неће у фотељу Борца

Бањалука - Иако је од Скупштине Фудбалског клуба Борац на којој је овај спортски колектив остао без комплетне управе прошло 37 дана, још се није нашао нико ко би сјео у предсједничку фотељу, а како сада ствари стоје, у догледно вријеме ни неће.

Градска управа са градоначелником Слободаном Гаврановићем на челу на све начине покушава да у разговору са угледним привредницима Бањалуке пронађе рјешење, али од тога за сада неће бити ништа, јер нико није заинтересован да буде предсједник клуба.

- То је сасвим логично, јер је само да би Борац завршио сезону потребно између 500.000 и 600.000 марака. И оно што је најгоре, врло тешко ће обезбиједити опстанак. Изгледно је да ће се клуб преселити у Прву лигу Републике Српске, а оне који би евентуално узели врућ кромпир у руке уз поменути износ чека и дуг, који је сада 15.000.000, а до почетка наредне сезоне врло лако би могао да нарасте и на 16.000.000 марака, због дуговања која би се у међувремену могла актуелизовати - нагласио је наш извор близак бившој управи Борца, који је желио да остане анониман.

Једини који бар нешто жели да каже је бивши предсједник клуба и први човјек Подручног фудбалског савеза Бањалука (ПФС) Драшко Илић, који је на Скупштини 23. новембра поднио оставку.

- Времена је све мање, до прозивке, која је заказана за 12. јануар, остало је још само 13 дана. Мандат актуелном стручном штабу са Жељком Врањешом на челу истиче сутра, тако да је неизвјесно и ко ће извршити прозивку. Никог нема ни да им продужи уговор или да евентуално именује нови стручни штаб. Велики број играча је изван Бањалуке и остаје непознаница гдје ће у наставку сезоне спавати, гдје јести и оно што је најважније, гдје ће започети припреме, јер је стадион враћен граду - нагласио је Илић.

По његовим ријечима могућ је и најцрњи сценарио.

- Фудбалери нису добили плате за посљедња два мјесеца, те постоји страх да ће након треће неисплаћене плате многи затражити слободне папире. Страх ме да се и у наредним данима неће десити ништа и да ће се све неславно завршити. Сви знамо да Борац, уколико жели да настави првенство, мора да исплати и потраживања бивших играча која су недавно стигла у клуб и износе више од 100.000 марака. Најжалосније је да се ево већ више од мјесец ништа не дешава и да је крај Борца, како сада ствари стоје, неминован - додао је Илић.

Биланс

У првом дијелу сезоне Борац је у 18 првенствених кола сакупио исто толико бодова. Бањалучани су забиљежили пет побједа, три ремија и десет пораза и налазе се на 13. позицији. За десетим мјестом, које гарантује опстанак и сада је на њему Витез заостају пет бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана