Нико не жели у фотељу предсједника Борца

Данијел Радујковић
Нико не жели у фотељу предсједника Борца

Бањалука - Изборна сједница Скупштине Фудбалског клуба Борац, која је била планирана за данас, неће бити одржана, јер се није појавио кандидат који би желио да сједне у фотељу предсједника клуба.

Ту функцију и даље ће обављати досадашњи предсједник Драшко Илић и поред тога што је поднио оставку прије више од мјесец.

- Нема кандидата за предсједника клуба, тако да нема смисла одржати изборну сједницу Скупштине клуба. Моја обавеза је да останем на функцији док се не појави неко са програмом како да спаси клуб. Морамо радити као да је све у реду - истакао је први човјек клуба из Бањалуке.

Илић је поново истакао да му неће остати друго рјешење него да 15. јула прогласи стечај уколико клуб не пронађе 300.000 марака да би добио лиценцу за такмичење у Премијер лиги БиХ идуће сезоне. Он ће се данас састати са градоначелником Бањалуке Слободаном Гаврановићем, док ће њих двојица у петак разговарати са предсједником Владе Републике Српске Жељком Цвијановић и министрима. Поред тога што је у клубу веома тешка ситуација, играчи са шефом стручног штаба Валдом Јагодићем на челу вриједно раде да би што спремнији дочекали почетак сезоне. У понедјељак увече вратили су се са прве фазе припрема у Дрвару.

- Све што смо планирали и урадили смо. Одрадили смо све и један планиран тренинг и одиграли међусобну утакмицу. Сагледао сам тренутно стање млађих играча и имам јасну слику. Презадовољни смо домаћином, односно људима који су нас прихватили тамо. Храна, смјештај, спортски центар, све је било одлично - казао је Јагодић.

Екипа би већ сутра требало да оде на другу фазу припрема у Словенију, а Јагодић жели најкасније данас да дефинише списак путника.

- Имамо доста недоумица и непокривених позиција. Не желим да погријешим, а поготово се то односи на излазно годиште 1996. које више не може играти за јуниоре. Такође, велику пажњу смо обратили на играче рођене 1997. године. У тим одлукама морамо бити у служби клуба, али размишљати и о њима. Желимо да ангажујемо голмана док чекамо Јоцу Стокића и Мирослава Стевановића. Може се десити да екипу попунимо играчима које смо прошле сезоне послали у Крупу на каљење. Млади играчи су неискусни и питање је како ће реаговати на премијерлигашке утакмице - додао је Јагодић.

Дујаковић тражио папире

 

На изненађење свих у Борцу, десни везни играч Синиша Дујаковић затражио је дозволу да напусти клуб.

- Дујаковић ме је негативно изненадио и мислим да је ужурбано реаговао. Он је био алтернатива за Срђана Бечелића који би нас могао напустити. Рачунао сам на њега, он је једини играч из шампионске генерације, али изгледа да он то није препознао - казао је Јагодић и додао да клуб неће ангажовати Слободана Лалића, који је био на припремама, али има проблема са препонама и Борац не смије ризиковати са његовим довођењем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана