Невјероватна прича Немање Михајловића за “Глас”: Путем “Инстаграма” сам дошао у Слогу

 Дејан Кондић
Невјероватна прича Немање Михајловића за “Глас”: Путем “Инстаграма” сам дошао у Слогу

БЕОГРАД - Као гром из ведра неба прије нешто мало више од два мјесеца одјекнула је вијест да је Слога близу ангажмана некадашњег фудбалера Партизана Немање Михајловића.

На крају је овај крилни нападач и задужио дрес добојског премијерлигаша, поставши тако једно од најзвучнијих имена које је завршило у Премијер лиги. Многи су се, уз дужно поштовање према Слоги, питали откуд играч тог калибра и таквог педигреа у најбољим годинама (26) у Добоју. Сам Михајловић за “Глас Српске” открива како је дошло до контакта, а посреди је једна јако занимљива прича.

- Био је октобар прошле године. Већ сам “наместио” главу да чекам јануар и нови прелазни рок. Почео сам у Београду да тренирам са једном екипом, чисто због себе. Тада ми је на “Инстаграм” стигла порука са питањем да ли бих дошао у Слогу. Одговорио сам да можемо да се чујемо, видимо. Човек ми је писао да ће ме звати један агент, који ми се и јавио. Рекао сам му да стави све на папир па ћемо видети. Урадио је то, нисмо се нешто натезали. Чули смо се још неколико пута, видео сам и жељу тренера, односно људи из Слоге. Знао сам да је то то. Пристао сам и одлучио да кренем скроз од нуле. Да нисам одговорио на поруку никад не бих завршио у Добоју. Чуо сам још неколико прича како су људи и преко “Фејсбука” завршавали ангажмане, иако им неке моје колеге нису веровале кад су им стизале те поруке. Увек треба одговорити, никад се не зна шта може да се деси - истакао је Михајловић.

Луцидни крилни фудбалер признаје да му је пријао долазак у Добој. Наступио је у двије утакмице и показао да ако се добро спреми у наставку сезоне може бити јак адут Слоге у борби за опстанак.

- Требало ми је ово. Дуго сам био без клуба. Било је доста комбинација, нисам имао ни среће да се намести нешто што би ми се свидело, али задовољан сам у Добоју. Осетио сам екипу. Криво ми је само што нисам прошао припреме и од почетка сезоне био с тимом, али ево прилике сад да све надокнадим, да до краја сезоне будем прави, а после ћемо видети шта и како даље. Само је битно да обавим добре зимске припреме. Верујем у себе, у идеалној сам средини да се вратим на прави пут - рекао је Михајловић.

Каријеру је почео у Раду, преко Телеоптика је дошао у Партизан из којег је за 1,7 милиона евра прешао у Херенвен, за који је дебитовао голом. Тешко је након свих ових чињеница повјеровати да је Михајловићева каријера кренула странпутицом.

- У Холандији се игра јако отворен фудбал, идеална је за младе играче, треба имати и среће, али има доста и до мене. Сваки пут кад сам играо нешто сам урадио. Једне сезоне сам у 15 утакмица постигао два гола и имао четири асистенције. Није лоша статистика. Међутим, недостајао ми је континуитет да одиграм неколико утакмица свих 90 минута. Увек је било, две одиграм добро, трећу мало слабије и тренер ме одмах мења. Тешко сам то прихватао у глави, одмах сам мислио да неко нешто има против мене, па иде незадовољство, све у контру. То ми се десило и у Партизану, када ме је Марко Николић заменио после једног лошег полувремена у дербију. Утиче то на играча, свако различито то прихвата. Морао сам боље, остаје жал али велика је то школа - признао је Михајловић.

Управо је Николић тренерска фигура која се од почетка везује уз каријеру још младог играча. Њих двојица имала су однос пун осцилација, али Слогин офанзивац има само речи хвале за трофејног стручњака.

- Врхунски је тренер, познавао је и мог покојног оца. Сигуран сам да је увек желео најбоље за мене. Знамо се још из Рада, водио ме је на припреме првог тима “грађевинара” када сам имао 15 година. Био сам млад и вероватно неке његове одлуке нисам прихватао како треба. У Партизану нас је изненадио једним мотивационим видеом пред финале Купа Србије против Звезде. Сваком од играча обратио се неко из породице, са неколико речи, мени конкретно брат. Изазвало је то јаке емоције, додатно нас је мотивисао, иако ти за дерби то не треба, али ово је било нешто специфично. Одлична ствар. Добили смо 1:0 и освојили трофеј - закључио је Михајловић.

“Танго смрти”

Популарни Неца био је дио посљедње шампионске генерације Партизана. Навијачи “црно-бијелих” прославили су успјех уз пјесму “Танго смрти”, која је обиљежила ту сезону и по мишљењу многих најслађи трофеј у историји клуба.

- Чекали смо кикс Звезде и кад се десио њихов пораз на “крову”, схватили колико смо близу титуле. Успели смо. Имали смо одличне играче и велико заједништво у екипи. После освојене титуле до центра смо ишли отвореним аутобусом да славимо титулу, било је неколико хиљада људи. Тек онда видиш колико људима то значи, колико нас прате, воле - рекао је Михајловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана