Невиђени дебакл Борца на Градском стадиону против Зрињског: Милинковићу још једна шанса

Дарко Пашагић
Невиђени дебакл Борца на Градском стадиону против Зрињског: Милинковићу још једна шанса

БАЊАЛУКА - Уколико у наредна два првенствена сусрета недавно именовани шеф стручног штаба Борца Зоран Милинковић не освоји свих шест бодова, мораће да оде са Градског стадиона раније него што је планирао.

То нам је потврдио потпредсједник “црвено-плавих” Богољуб Зељковић који није могао да сакрије разочарање послије дебакла Бањалучана у петом колу Премијер лиге на Градском стадиону од Зрињског 1:5, што је најтежи пораз “великана из Платонове” од постанка заједничке Премијер лиге БиХ.

- Разговарали смо отворено и јасно му је да послије два пораза у два сусрета сада мора да вади кестење из ватре. Добио је још једну прилику, а то је да у два наредна дуела, у Приједору против “рудара” и у Бањалуци против Радника, мора да освоји свих шест бодова - јасан је Зељковић.

Несхватљиво је како су фудбалери актуелног шампиона примали голове против Зрињског.

- Двије грешке Ђорђа Ћосића, једна Александра Субића и на крају несрећни аутогол Марка Јовановића су превише за једну утакмицу. Ником није јасно шта се дешава, али је јасно да се у играче увукла нека апатија и да се из ње морају што прије тргнути ако желе нешто више да направе ове сезоне. Првенство је тек почело, а већ сада смо у поприличном бодовном заостатку за екипама из горњег дијела табеле - наставио је Зељковић.

Истакао је да је послије блиједе партије и пораза на гостовању у Посушју (0:1) два дана разговарано са играчима, али очигледно то није уродило плодом.

- Све што су мукотрпно створили у прошлој сезони, када смо постали шампиони и када су били миљеници сваког Бањалучанина, али и свих становника Републике Српске, просули су у само неколико утакмица и сада су практично на рубу срама - рекао је Зељковић који Милинковића не сматра искључивим кривцем за лоше партије, већ је додао да је проблем очигледно дубље природе.

Уколико Милинковић не успије да освоји шест бодова у наредна два сусрета, уписаће се на “црну листу” Борчевих тренера који су се најмање задржали на клупи. Неће надмашити још једног стручњака из Србије, Александра Јањића, који је у сезони 2015/16, послије које се Борац преселио међу прволигаше, само на два меча био кормилар (један пораз и један реми), али ће се попети на високо друго мјесто. Милинковић се није прославио ни у сезони 2017/18, када је први пут сједио на клупи Бањалучана. Екипу је водио на девет сусрета уз биланс три побједе, један реми и пет пораза, а приликом његовог одласка “црвено-плави” су били на седмој позицији. Нажалост, на крају те сезоне су административним путем због недобијања лиценце пребачени у нижи ранг такмичења. Оно што је у овом тренутку још алармантније, Борац је тренутно посљедњи, а ако Милинковић не забиљежи двије узастопне побједе, тешко је да ће се много помјерити на табели.

За ових 15 дана, колико је прошло од његовог повратка у Борац, Милинковићу се може замјерити и непрофесионалан однос према клубу, али и према медијима. Не приличи баш једном тренеру да у званичној утакмици, а то се десило против Посушја, буде у шорцу (као да је дошао са плаже), а онда да се послије дебакла против Зрињског не појави на званичној конференцији за новинаре, већ на њу пошаље ни кривог ни дужног помоћног тренера Зорана Драгишића.

А шта о свему мисле послије дуела рекли су и најватреније присталице Бањалучана “Лешинари” када су поручили играчима: “Марш из клуба”.

Премијер лига

1. Слобода 5        4        1        0        6:1     13

2. Тузла сити       4        4        0        0        10:3   12

3. Зрињски 4        3        1        0        10:1   10

4. Сарајево 5        3        0        2        7:5     9

5. Ш. Бријег        5        1        4        0        3:1     7

6. Жељезничар    5        2        1        2        5:6     7

7. Вележ     4        1        1        2        3:5     4

8. Рудар П.          5        1        1        3        3:6     4

9. Леотар   5        1        1        3        1:5     4

10. Посушје         5        1        0        4        2:9     3

11. Радник 5        0        2        3        3:6     2

12. Борац   4        0        2        2        2:7     2

 

Листа стријелаца

3 гола: Крпић, Џафић (Тузла сити), Џ. Бегановић (Слобода), Билбија (Зрињски),

2 гола: Јуричић, Бојо (Жељезничар), Тичиновић, Башић (Зрињски), Амоа (Рудар Приједор), Икић (Широки Бријег), Багарић (Сарајево), Попара (Радник)...

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана