Немања Максимовић за Глас Српске: Све било као у сну

Душан Репија
Немања Максимовић за Глас Српске: Све било као у сну

Астана - Један од јунака освајања историјског бода казахстанске Астане у Лиги шампиона против Галатасараја (2:2) био је капитен златних "орлића" Немања Максимовић. Неуморни везни фудбалер одиграо је одличан меч, а за "Глас Српске" описао догађања са препуне "Астана арене".

- Све је било као у сну. Стадион пун, утакмица групне фазе Лиге шампиона први пут на тлу Казахстана, противник атрактиван, а ми спремни. Нисмо се предавали ни када је Галатасарај стекао предност и заслужено смо дошли до бода - резимира Максимовић.

На почетку меча било је видљиво да су фудбалери Астане помало импресионирани противником и цијелом атмосфером.

- Да, били смо психолошки спремни, али, верујте, није једноставно. Све нас је мало пореметило што су гости искористили шансу и дошли у вођство. Много боље је то изгледало у другом делу, који би требало да буде рецепт за идуће мечеве. Добар је и бод с обзиром на то да смо два пута губили, али смо промашили много шанси. Недостаје нам искуство, али га надокнађујемо великом борбеношћу - рекао је Максимовић.

Момак који је голом у 90. минуту плеј-офа против АПОЕЛ-а увео свој тим у елиту једва чека идући меч, јер ће шампион Казахстана на ноге Атлетико Мадриду.

- Атлетико је сјајна екипа и о њима не треба трошити речи. Немамо императива, али желимо да освојимо што више бодова и уколико је могуће, освојимо бар треће место које нам обезбеђује пролеће у Европи - рекао је Максимовић.

Поред Казахстанаца, вече је обиљежио и нападач Реала Кристијано Роналдо. Крајњи југ Шведске и град Малме остаће заувијек у срцу Португалца, који је креирао побједу свог тима (2:0) те постигао 500. и 501. гол у каријери. Невјероватно достигнуће португалски мајстор фудбала постигао је на само 753 меча, када се узму у обзир све званичне утакмице за клубове и репрезентацију. Сјајну ноћ зачинио је и изједначавањем рекорда Раула по броју голова у дресу Реала. Њих двојица имају по 323 гола на свом конту, само је битна разлика у броју одиграних мечева. Раулу је била потребна 741 утакмица, а Роналду само 308, тако да је изнад просјека од једног гола по мечу.

- Пресрећан сам што сам постао најбољи стријелац у историји Реала. Раул ми је већ честитао и пожелио да постигнем још 300 голова. Желим да у Реалу освојим још много трофеја, али као што сам рекао већ милион пута, нико не зна шта ће се догађати у будућности - рекао је Роналдо и оставио отворену могућност одласка из Реала.

Част енглеског фудбала спасиле су екипе из Манчестера. Послије неуспјеха у првом колу и Сити и Јунајтед су били под великим притиском, али су успјели да се побједама врате у игру. Сити је из пенала у 90. минуту срећно стигао до тријумфа у Менхенгладбаху (2:1), а предност ривала морао је да јури и Јунајтед, те ја на крају славио са 2:1 против Волфзбурга.

Одличан Тошић

Послије Филипа Младеновића и Немање Максимовића, одлично вече имао је и српски фудбалер Зоран Тошић. Био је кључни човјек ЦСКА у побједи против ПСВ-а 3:2. Асистирао је за први погодак који је постигао Муса, а за трећи изнудио пенал који је реализовао Сеиду Думбија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана