Немања и Стефан Мајдов санирали повреде у Бањалуци

Данијел Радујковић
Немања и Стефан Мајдов санирали повреде у Бањалуци

Бањалука - Најбољи млади спортиста Србије за прошлу годину џудиста Немања Мајдов и његов брат Стефан претходна три дана лијечили су повреде у Бањалуци помоћу метода кондициониране плазме у Спортској амбуланти код доктора Александра Јаковљевића.

Немања има тешку повреду лигамената кољена коју је добио током првенства Србије гдје је одбранио титулу у категорији до 81 килограма. Са Јаковљевићем има одличну сарадњу већ три године и он је званични доктор његовог олимпијског тима.

- Сарадња је баш добра и професионално радимо. Све повреде лијечим овдје и до сада сам све санирао како треба и вјерујем да ће тако бити и овај пут. Увијек сам био задовољан резултатима. Већ након неколико третмана осјетио сам напредак. Радио сам компликоване плазмине тако да ће то убрзати опоравак. Сигуран сам да ће бити добро, то је ствар психе и сигурно ћу јачи изаћи из овога. Треба имати један период паузе, па ће на крају бити све како треба. Важно је да сам психички стабилан. Што би се рекло што те не убије то те ојача - казао је Немања.

Млади џудиста очекује да се врати тренирању и мечевима за три-четири мјесеца када ће покушати надокнадити изгубљено за вријеме опоравка. Њему је и даље циљ да испуни норму за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016. године. Стефан има проблема са мишићем десне руке због које још десет до 15 дана неће тренирати пуним интензитетом. Вјерује да ће у Бањалуци у потпуности залијечити повреду.

- Ово ми је стара повреда која ме спречава да радим 100 одсто, али надам се да ћу то да ријешим до краја. Тачно прије годину дана имао сам паузу од четири мјесеца и да није било доктора Јаковљевића сигурно сад се не бих бавио џудоом пошто је било толико страшна повреда да су ми рекли да нећу моћи носити корпе на такмичењима, а камоли да се борим. Уз помоћ крвне плазме и свега тога успјели смо то ријешити - истакао је Стефан којег у току сезоне очекују припреме за државно првенство Србије до 23 године, па онда за Европско првенство гдје ће, као и брат, покушати доћи до олимпијске норме.

Јаковљевић

Александар Јаковљевић жели да џудистима Црвене звезде омогући најбоље могуће услове како би им помогао да се пласирају на Олимпијаду.

- Радићемо врхунска тестирања за обојицу на бази крви са колегама из Граца. Покушаћемо да им уведемо хипобарички тренинг као на планини са маском. Желимо да им створимо свјетске услове и да не оскудијевају за оном што људи у Европи и свијету имају. Они су изванредни момци, имају такав ентузијазам и енергију. Немањине побједе са оваквим кољеном граниче се са немогућим. Циљ је да радимо пет и по година и да оду на Олимпијске игре - казао је Јаковљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана