Немања Гордић, најбољи спортиста Српске: Из Гацка стигао на европску сцену

Милан Зубовић
Немања Гордић, најбољи спортиста Српске: Из Гацка стигао на европску сцену

Берлин - Сигурно да је признање које сам добио као најбољи спортиста Републике Српске једно од већих достигнућа у мојој каријери док је за мене највећи успјех то што сам из једног малог мјеста, као што је Гацко, потпуно сам успио да се изборим и дођем у прилику да играм Евролигу и будем учесник два европска првенства - изјавио је Немања Гордић најбољи спортиста Републике Српске за 2014. годину.

Он је постао лауреат 60. јубиларног издања Избора десет најбољих спортиста РС које организује "Глас Српске". Тренутно члан загребачке Цедевите, прошлу сезону одиграо је за Игокеу са којом је одбранио шампионску титулу у БиХ. Био је један од најбољих играча екипе из Александровца коју је водио до укупно треће титуле првака државе.

- Највише бих захвалио Кошаркашком клубу Игокеа и свима који су ми прошле године указали шансу да покажем шта знам, а захваљујем и свим саиграчима из прошле сезоне. Нисам се надао награди, али свакако да сам срећан због ње и даје ми додатну мотивацију да наставим да тренирам - додао је Гордић.

Рођен је у Мостару 25. септембра 1988. године да би са породицом почетком рата избјегао у Гацко. Игра на позицији плејмејкера, а афирмацију је стекао у Будућности. Осим за Подгоричане наступао је за Лотоматику, Азовмаш и Партизан.

- Кошарком сам се почео бавити са 12 година, а схватио сам да ћу играти професионално оног момента кад сам прешао на ванредно школовање. Тада сам имао 16 година и нисам се покајао - истакао је Гордић.

Он је нагласио да није имао посебног идола.

- Што се тиче узора и људи који су ми највише помогли издвојио бих само моју породицу, која ме подржавала у свему откако се бавим кошарком - казао је Гордић.

Најдраже титуле освојио је у истој дворани, оној у Лакташима.

- До сада најдраже ми је освајање Јадранске лиге са Партизаном у Лакташима јер смо у финалу побиједили Црвену звезду. Послије ње ту је титула са Игокеом, а затим све остале које сам освојио. Поносан сам на све утакмице у којима сам побјеђивао и не могу неку посебно да истакнем јер ми је свака драга на свој начин - изјавио је Гордић.

Олимпијски сан

Гордић је већ неколико година на европској сцени и иза себе има неколико признања, али и даље се нада највећим трофејима.

- Моје амбиције за даље у суштини су врло једноставне. Желим да и даље напредујем као играч и мислим да у Цедевити имам одличне услове за то. Волио бих да освојим Евролигу, а ако то не успијем онда бар да догурам до Фајнал фора. Уједно, надам се да ћу се са репрезентацијом БиХ на сљедећем првенству борити за једно од мјеста која воде на Олимпијске игре у Рио де Жанеиро што би био велики успјех и остварење сна сваког спортисте - изјавио је Гордић.

"Рат" са саиграчима

Иако иза себе има доста утакмица у којима је играо против најбољих европских играча, као најтеже против којих је играо он је истакао некадашње саиграче из Будућности.

- Увијек су ми најнезгоднији били Ненад Мијатовић и Никола Оташевић из младих дана у Будућности. Сваки тренинг је био као рат - кроз смијех је рекао Гордић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана