Нема намјештања у Премијер лиги

Душан Репија
Нема намјештања у Премијер лиги

Сарајево - Чланови Извршног одбора Фудбалског савеза БиХ одбацили су могућност да је завршница Премијер лиге била нерегуларна и закључили да је цијело првенство протекло у најбољем реду.

Од завршетка сезоне кроз медије се провлаче информације да су исходи неколико мечева били унапријед договорени, али у "кући фудбала" немају доказе да се то заиста десило.

- Послије свестране анализе свих извјештаја надлежних органа и тијела ФС БиХ и дискусије, једногласно је утврђено да је такмичење у Премијер лиги било регуларно, што се односи и на завршни дио Купа БиХ и друга такмичења под окриљем Савеза - наводи се на сајту ФС БиХ.

Ипак, челници Савеза оставили су могућност да сви који имају евентуална сазнања о било каквим сумњама у регуларност доставе доказе на адресу ФС БиХ и другим надлежним органима.

- Нема сумње да је судијских грешака било и да ће их бити, али нисмо утврдили да је неко намјерно гријешио. Било је и помало чудних резултата, али нико нема физичке и материјалне доказе. Наравно, уколико се они појаве и уколико их неко има, врата су му отворена. Ово није коначна одлука, јер уколико неко достави бар претпоставку, покренућемо истрагу - рекао је потпредсједник ФС БиХ Дарко Љубојевић.

Он је додао да није чуо за наводна саслушања послије меча Рудар Приједор - Борац који је завршен минималном побједом гостију.

- Те информације нису дошле до Савеза, а уколико се и води истрага о овом или неком другом мечу, то раде истражни органи - закључио је Љубојевић.

Средојевић

Сад већ бивши тренер Борца Борче Средојевић демантовао је наводе да је био на информативном разговору у SIPA због сумње у регуларност меча Рудар - Борац.

- Нема говора о саслушању, не знам одакле људима такве информације. С моје стране, меч у Приједору био је потпуно регуларан - рекао је кратко Средојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана