Небојша Голић: Размишљам о одласку из Борца

Дарко Пашагић
Небојша Голић: Размишљам о одласку из Борца

Бањалука - На клупском рачуну немамо ни марке и то је главни разлог зашто нисмо успјели да задржимо тренера Јанија Чопа, коме је на крају сезоне истекао уговор. Ситуација је стварно тешка, тако да и ја све више размишљам о одласку из клуба.

Истакао је директор Рукометног клуба Борац м:тел Небојша Голић. Он је затим додао да му је жао што је тренер Чоп напустио екипу.

- Због недостатка новца већ смо одустали од наступа у квалификацијама за Лигу шампиона, а сада смо остали и без тренера. Ситуација је јасна. Чопу је истекао уговор, Борац на рачуну нема ни марке и разлаз је био неминован. Свима у клубу је жао што се ово дешава, али из ове коже не можемо - нагласио је Голић.

Проблеми у којима се налази некадашњи првак Европе нису од јуче.

- Скоро је годину како је именована нова управа. Покушали смо на разне начине да се боримо, али је очигледно да је наша борба узалудна. Заиста не знам како да изађемо из агоније и озбиљно размишљам о томе да се повучем са ове функције - наводи Голић.

У оваквој ситуацији илузорно је размишљати о томе ко би могао бити Чопов насљедник, али и са којим ће саставом Бањалучани дочекати нову сезону.

- У овом тренутку се апсолутно ништа не зна, ни ко ће играти, ни ко ће бити тренер, ни ко ће остати у клубу. Проблеми су се нагомилали до тачке кључања, а никог нема да нам прискочи у помоћ. Једноставно, не видим начин како да "преживимо" - додао је Голић.

Дуг

Још одраније је познато да је дуг Бањалучана премашио два милиона марака. Многи бивши играчи и тренери тужили су клуб због неизмирених обавеза, а клупски рачун је блокиран.

- У оваквој ситуацији не треба бити много паметан да се закључи да Борцу пријети гашење. Аларм је одавно укључен и ако се нешто хитно не промијени, не видим начин како ће клуб опстати  - изјавио је Голић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана