Небојша Дмитровић, предсједник ФК Козара: Нисмо оптерећени Премијер лигом

Зоран Вајкић
Небојша Дмитровић, предсједник ФК Козара: Нисмо оптерећени Премијер лигом

Градишка - Фудбалери Козаре презимиће на другом мјесту прволигашког каравана с добрим изгледима да на прољеће анулирају предност Леотара и тако послије четири године поново освоје шампионску титулу, те постану члан Премијер лиге БиХ.

- Пласман и резултати екипе у јесењој сезони су изнад очекивања. Имамо млад играчки кадар који полако сазријева и расте и то је наша предност у односу на ривале Леотар и Рудар Приједор који имају у просјеку далеко старије екипе. Наше опредјељење, базирано на омладинској школи, даје резултате - рекао је предсједник Козаре Небојша Дмитровић.

Први човјек Градишчана говорио је о претходних 18 мјесеци откако се он налази на челу клуба.

- Максималном штедњом успјели смо у доброј мјери санирати врло сложено стање у клубу. Текуће пословање отежавају извршне судске пресуде из прошлости које нас стално вуку назад. У току претходне двије године дуговање Козаре је преполовљено и зато су трошкови нашег клуба у овом периоду дупло смањени, а оно што је најважније није створен ниједан нови дуг. Скромним средствима функционишемо, наш први тим се развија а омладинска школа успјешно ради - нагласио је Дмитровић.

Према његовим ријечима клуб још нема финансијску моћ да наступа у Премијер лиги БиХ.

- Нисмо оптерећени таквим амбицијама, али сам сигуран да са властитим играчким потенцијалом можемо играти значајну улогу у Првој лиги Српске. Ако стигну резултати тражићемо друго рјешење. Треба нам још година или двије да играчки и финансијски сазремо - додао је Дмитровић.

Он је истакао да су стипендије мање-више редовне.

- Годинама у клубу није било редовних исплата. Оно што смо договорили са играчима и тренерима се поштује. Има незнатних кашњења, али до почетка прољећног дијела првенства све ћемо обавезе измирити - напоменуо је Дмитровић.

Јанковић

Тренер Козаре Игор Јанковић кандидат је Фудбалског савеза Републике Српске за првог тренера у стручном штабу А репрезентације БиХ.

- Радује нас та чињеница. Јанковић има нашу максималну подршку, јер ријеч је о врло перспективном и образованом тренеру. У случају да буде изабран, новог тренера потражићемо у властитом кадру - рекао је Дмитровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана