Назире се епилог инцидента у Требињу: Казне чекају Леотар и Јакировића

Дарко Пашагић
Назире се епилог инцидента у Требињу: Казне чекају Леотар и Јакировића

ТРЕБИЊЕ - Дисциплинска комисија Фудбалског савеза БиХ, на сједници која ће бити одржана 25. октобра, расправљаће о казнама за актере срамотних догађаја након меча Леотар - Зрињски, а како “Глас Српске” сазнаје, санкције могу да очекују како домаћин, тако и тренер Мостараца Сергеј Јакировић.

Динамичан сусрет на “Полицама”, у којем су ривали играли неријешено (1:1), остао је у сјенци свега оног што се десило, прво за вријеме конференције за новинаре, а потом и при поласку фудбалера и стручног штаба Зрињског. Најдебљи краљ могли би извући Требињци и шеф стручног штаба гостију, који је насрнуо на капитена домаћих Ђоку Миловића.

- Из овог што је доступно на друштвеним мрежама први утисци су да Леотар као домаћин није положио испит и да ће клуб бити санкционисан, али и да би требало да буде кажњен Јакировић, који је насрнуо на играча домаћих. Иако су дисциплинским правилником за овакав прекршај предвиђене прилично ригорозне казне, па чак и вишемјесечне суспензије, не вјерујем да ће до тога доћи. Наиме, Јакировић је до сада свој посао обављао без мрље и пошто му је ово први прекршај, могао би проћи само са новчаном казном. Наравно, све су то за сада претпоставке, јер тек када дођу сви извјештаји знаће се о чему се ради - нагласио је извор “Гласа Српске” близак Дисциплинској комисији ФС БиХ.

До 25. октобра, када ће се “дисциплинци” састати, биће прикупљени сви извјештаји.

- Први корак је да у савез стигне записник делегата утакмице, а то је у овом случају био Франо Клишанин из Подхума. Већ су прегледани снимци и сигурно је да ће бити затражени извјештаји свих оних који се виде на спорним снимцима, као и извјештај званичног представника клуба домаћина, који очито није положио испит приликом организације сусрета. Сигурно је да ће чланови Дисциплинске комисије имати пуне руке посла и да ће донијети праву одлуку. Најважније је прикупити све доказе, а не треба заборавити да се то односи на све оно што се дешавало два часа прије утакмице, па све до тренутка када гостујућа екипа напушта стадион. Међутим, оно у шта сам сигуран је да неће бити донесена одлука о евентуалним казнама, него ће тек тада бити затражени допунски извјештаји. До тада сви актери немилих сцена могу нормално да обављају своје задатке у клубу - додао је извор “Гласа Српске”.

Обрачуну Јакировића са Миловићем претходила су дешавања на прес-конференцији послије утакмице. На њу је непозван упао кондициони тренер Требињаца Срђан Куљић, који је паљбу осуо по капитену Мостараца Немањи Билбији, истичући његову некоректност.

- Срам вас било, псује нам мртве мајке овдје јер нема топле воде - рекао је Куљић, који је на сугестију тренера Марка Максимовића напустио просторију. Послије тога конференција је настављена и када се чинило да се ситуација смирила, неких 45 минута касније дошло је до већ поменутог физичког обрачуна, који је сигурно неће ускоро добити епилог.

Полицијска управа

Из Полицијске управе Требиње навели су да је полиција спријечила нарушавање јавног реда и мира у већем обиму испред фудбалског стадиона “Полице”.

- Послије одигране утакмице дошло је до нагуравања више особа. Полицијски службеници Полицијске станице Требиње предузимају све мјере и радње с циљем утврђивања појединачних одговорности у догађају, о чему ћемо јавност накнадно да обавијестимо - навели су из требињске полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана