Навијачи ноћили испред благајне у Краљеву

Г.С.
Навијачи ноћили испред благајне у Краљеву

Краљево - Навијачи тенисера Србије већ од један сат иза поноћи чекали су на благајнама Хале спортова у Краљеву како би купили улазнице за меч првог кола Дејвис купа између Србије и Хрватске који се игра од данас до недјеље.

Овакав потез навијача био је оправдан пошто је 131 комплет карата за овај меч продат за свега пола сата откако су у осам часова ујутро пуштене у продају. Тениска репрезентација Србије први пут у историји гостује у Краљеву и то је изазвало велико интересовање свих људи у Рашкој. И прије отварања билетарница било је 200 грађана који су чекали у реду за вриједан комадић папира. Већ за 30 минута све је било продато, тако да су само они који су дошли током ноћи могли купити улазницу. Међу њима је било појединаца који су ту провели читаву ноћ. Они нису жељели да поново остану без улазница и били су истрајни у томе.

- Људи су били задовољни иако су поједини чекали целу ноћ - рекао је предсједник Тениског савеза западне Србије Предраг Петронијевић.

Они који су били међу првима на благајнама казали су да им није било напорно чекати улазницу за жељене мечеве.

- Мало смо били у аутомобилу, мало у реду и тако смо се смењивали. Из нашег друштва дошло нас је десетак - рекла је Теодора из Краљева, која раније није успјела доћи до улазнице.

Како добар дио љубитеља тениса прошли пут није дошао до карата, овај пут су одлучили да се потпуно жртвују. Није им сметала хладноћа, киша, ни снијег.

- Много ми је драго што сам купио карте, јер сам прошли пут извисио. Бодрићемо наше тенисере свим срцем - истакао је Милан Јанковић из Краљева.

Новак Ђоковић и остали репрезентативци Србије тако ће, без сумње, имати огромну подршку на мечевима у првом колу. Каква их атмосфера чека могли су осјетити и у сриједу када је дворана била пуна на тренингу. Тада су "орлови" добили велику подршку навијача која ће им сигурно значити у борби за четвртфинале. У остварење тог циља први ће кренути најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић, који ће се данас од 13 часова састати са 158. играчем на АТП листи Матом Делићем. Њих двојица ће отворити дуел двије репрезентације, одлучено је јуче жријебом у Краљеву. Српски тенисер не би требало да има никаквих проблема да савлада Делића и донесе Србији вођство.

- Познајем Делића, јер се наши очеви познају и тренирали смо заједно у Аустралији пре неколико година. Први пут ћемо играти један против другог. Висок је и то користи приликом сервиса - казао је Ђоковић.

Први рекет Србије истакао је да се нада да ће домаћа публика фер и коректно навијати.

- Сусрети репрезентација Србије и Хрватске увек су посебни због суседског ривалитета, али у тенису су ти односи коректни, спортски и пријатељски. Надам се да ће публика у Краљеву, која ће наравно навијати за нас, схватити да је то ривалство уз поштовање, уважавање и витештво - додао је Ђоковић.

Након овог меча, на терен Хале спортова изаћи ће други рекет Србије Виктор Троицки (41. играч на АТП листи) и талентовани Борна Ћорић, који је 61. играч свијета. Он је најбољи тенисер "ватрених" који је дошао у Краљево, пошто је најбољерангирани хрватски тенисер Марин Чилић због повреде морао отказати наступ.

- Спавам мало дуже од осталих, јер сам пре неколико дана стигао из Мексика, из друге временске зоне, па ми одговара што играм други меч. До сада нисам имао прилику да играм против Борне, мислим да ће бити неизвесно, али једва чекам да почне јер се осећам сјајно - казао је Виктор.

Другог дана овог дуела на програму су дублови. Они ће се играти у суботу од 14 часова, а састаће се Ненад Зимоњић и Виктор Троицки против Франка Шкугора и Марина Драгање.

- Дубл је увек неизвестан, поготово у Дејвис купу. Драгања је у форми, освојио је Загреб и Марсељ, против њега сам играо три пута и два пута сам победио. Хрвати немају шта да изгубе и биће тешко - казао је најбољи српски дубл играч Ненад Зимоњић.

Ако након овог меча не буде познато ко ће у полуфинале, то ће одлучити мечеви који ће се играти у недјељу. Тада ће у првом дуелу од 13 часова играти Ђоковић и Ћорић, а потом Троицки и Делић. Хрвати су улогу фаворита препустили Србији, али се ипак надају да могу изненадити у Краљеву. Селектор Хрватске Жељко Крајан изјавио је да је очекивао овакав састав колеге Богдана Обрадовића и додао да се Ћорићу испунила жеља да игра други меч. Талентовани тенисер је казао да ће дати све од себе да побиједи Троицког.

- Спреман сам 100 одсто за Троицког. Осјећам се добро, а самопоуздање ми дају резултати са посљедњих турнира - истакао је млади Хрват.

Новакова популарност

Амерички лист "USA Today" испратио је незапамћено интересовање за меч између Србије и Хрватске и дошао до закључка да је Новак Ђоковић у Србији популаран више него било који спортиста било гдје на свијету.

- Популарност Ђоковића у Србији не може се мјерити са америчким спортистима. Тома Брејдија воле у Бостону, исто важи за Пејтона Менинга у Индијанаполису и Денверу. То није случај са Србијом, гдје Новак изазива хистерију гдје год да се појави. Тејлор Свифт може да направи лудницу са 20.000 људи на концерту, а Ђоковић са цијелом земљом сваки пут кад пређе границу - наводи овај лист.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана