Навијачи Борца мачетама на Бугаре

Глас Српске
Навијачи Борца мачетама на Бугаре

Бањалука - Реванш меч првог кола квалификација за Лигу Европе између Радника и Бероеа имао је крваву увертиру пошто је ноћ прије меча испред бањалучког хотела "Босна" избила масовна туча навијача бугарског клуба и, како сазнајемо, присталица Борца "лешинара".

Гости су извукли дебљи крај пошто су четири лица задобила повреде па су морала потражити помоћ љекара. Инцидент се догодио у сриједу нешто прије поноћи испред локала "Дебела Берта", који је у склопу хотела, гдје је сједило између 30 и 40 навијача из Бугарске, који су у обиљежјима клуба пјевали навијачке пјесме. У том тренутку појавила се већа група људи за које се сумња да су навијачи Борца и који су били наоружани металним шипкама, палицама, камењем и мачетама. Тада је избила општа туча, а начињена је материјална штета на поменутом локалу и хотелу "Босна".

- Четири навијача Бероеа задобила су лакше тјелесне повреде у виду огреботина, модрица, подлива и мањих расјекотина. Увиђај је обавио дежурни тужилац заједно са полицијским службеницима - наведено је у саопштењу ЦЈБ Бањалука.

Како је саопштено из Универзитетског клиничког центра Републике Српске, лица са иницијалима А. Т. (31) и Т. Д (26) добили су љекарску помоћ, а обојица су држављани Бугарске. Брзо је реаговала и полиција која је привела једну особу из Бањалуке. Како незванично сазнајемо, ухапшен је члан "лешинара" Деан Тадић, док је више гостујућих навијача приведено на испитивање, па пуштено након информативног разговора. Полиција је гостујуће навијаче све до почетка меча чувала у парку "Младен Стојановић" како би спријечили даље инциденте.

- Бугарски навијачи су сједили у "Дебелој Берти", а са њима је било и неколико чланова тима. Мање-више понашали су се као и остали гости кафане која је била пуна. Одједном се појавио већи број људи наоружаних свим и свачим и настао је хаос. "Обични" људи су се разбјежали, а навијачи су се сукобили и било је крви посвуда, као и стакла. Бацали су столице, а неки од бугарских навијача су побјегли према хотелу и како сам видио и тамо је било сукоба у холу. Све је трајало око десетак минута док није дошла полиција - испричао је један очевидац.

Особље локала није било расположено за причу, само су потврдили да је причињена материјална штета. Слично је било и у хотелу "Босна", гдје је разбијено неколико стакала. Чланови Бероеа, који су са навијачима сједили у башти локала, успјели су да избјегну линч, али је један њихов члан истакао да је било страшно.

- Изгледало је као да је рат. На срећу, нико из тима није повријеђен, али је ово доста утицало на играче који су били шокирани виђеним - рекао је један члан бугарског тима који није желио да износи више детаља.

Присталице Бероеа били су смјештене у хотел "Талија" и хостел "Хавана", а на оба мјеста нису правили никакве проблеме. Из "Талије" су нам рекли да нису примијетили никакве проблеме ког бугарских држављана и да се нико није жалио на било какве повреде. У "Хавани" су чак казали да одавно нису имали такве госте који нису направили нити један проблем током једнодневног боравка. Како смо сазнали, ту су углавном одсјели старији навијачи који нису правили проблеме, али су имали доста клупских обиљежја и застава. До закључења овог броја "Гласа Српске" нико се није огласио из табора навијача Борца.

Томић: Није нам ово требало

Из редова Радника су поручили да им је изузетно жао због инцидената који су се догодили на улицама Бањалуке.

- Они су нас у Бугарској дочекали веома лијепо и жао нам је што су се догодили немили догађаји. Није нам ово требало, мислим да само могли љепше да презентујемо Бањалуку. Из редова њиховог тима нам нису ништа говорили о инцидентима, никоме се ништа није десило. Наши навијачи из Бијељине су организовано дошли сат времена прије утакмице и о томе је раније била обавијештена полиција - казао је секретар Радника Небојша Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана