Навијач убијен у Пољској

Агенције
Навијач убијен у Пољској

У интервенцији пољске полиције против фудбалских хулигана на утакмици 4. лиге у Кнуруву на југо-западу Пољске погинуо је један Пољак.

У нередима који су избили након тога повређено је најмање 14 полицијаца.

Током утакмице ниже лиге између локалног клуба Конкордија и клуба Рух из Радјонкува у суботу увече почела је туча међу навијачима, на терен су полетjеле петарде и разни предмети, а када је судија због тога прекинуо утакмицу, на терен је продрла група око 50 хулигана Конкордије да нападне фудбалере гостујућег Руха.

Полиција је прво пуцала у ваздух а затим и гуменим мецима у масу хулигана на терену.

“На полицајце су полетjели разни предмети и они су реаговали, између осталог и гуменим мецима. Један од изгредника рањен је у врат и превезен у болницу. Болница нас је касније обавijестила да је преминуо”, казао је пољској телевизији ТВН24 портпарол локалне полиције у Катовицама Анџеј Гонска.

Тај 27-годишњи младић искрварио је по доласку у болницу, пред којом се убрзо окупила маса од преко 100 хулигана и напала каменицама, петардама и молотовљевим коктелима полицајце који су обезбjеђивали улаз у болницу у Кнуруву.

“Рањено је 14 полицијаца. Повреде нису опасне по живот. Углавном су то повреде од удараца а неколикополицајаца задобило је опекотине. Током ноћи ухапшено је шест најагресивнијих хулигана”, казао је данас Гонска.

Портпарол је одбио оптужбе да полиција није пружила повређеном 27-годишњем младићу прву помоћ и казао је да се у близини обрео и један спасилац који му је пружио прву помоћ док нису стиглиљекари да га превезу у болницу.

Интервенцију полиције против хулигана која је завршила смрћу младића проверава инспекција пољске полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана