Наташа Ковачевић: Добар осјећај је бити на терену

Игор Станишић
Наташа Ковачевић: Добар осјећај је бити на терену

Бијељина - Некадашња кошаркашица Наташа Ковачевић постала је инспирација многима у Србији и региону.

Животна снага младе спортисткиње, којој је у септембру прошле године послије тешке саобраћајне несреће у Мађарској ампутирана нога, надахњује оптимизмом. Основала је фондацију "Наташа Ковачевић" са циљем да помогне спортистима, али и онима којима је та помоћ пријеко потребна.

- Мене је васпитавала породица, али такође и кошарка. На терену научите да се борите, да се никад не предајете, и то је нешто што остаје за цео живот, тако да би свакако младима поручила се баве спортом, јер ће из њега изаћи много јачи него што су били. Поред спорта ту је дружење са пријатељима и наравно са својом породицом. Они су ми помогли да све ово превазиђем на најбољи могући начин и на томе сам им бескрајно захвална - истакла је Ковачевићева.

Њен радни дан испуњен је у потпуности, а она каже да јој то уопште не смета и да је све ствар добре организације. Кошарка је остала њен живот.

- Тренутно сам студент на два факултета. На универзитету "Сингидунум" сам на одсјеку за туризам, а на Факултету за спорт и менаџмент сам се посветила спорту. Поред фондације радим и у кошаркашком савезу као промотер за женску кошарку. Док сам била у Паризу успела сам да добијем од FIBA протезу. Сада сам поново рекреативно на терену, али је осећај више него добар - рекла је Ковачевићева.

Наташа је основала фондацију како би помогла прије свега спортистима, али и свим људима.

- Трудим се да некако својом позитивношћу да научим људе сваки пут кад се деси нешто тешко и нешто лоше има нешто позитивно, нешто светло у свему томе и драго ми је када чујем да сам некима мотивација. Труде се да испуне сваки свој дан и то је једноставно циљ свега овога што радим - рекла је Наташа Ковачевић.

Подршка

Подршку фондацији "Наташа Ковачевић" дао је Кошаркашки клуб Будућност из Бијељине, али и бројни спортски радници.

- Позадина је врло добра има за циљ да се помогне спортистима који су остали ускраћени за неку дужу професионалну каријеру - рекла је предсједник КК Будућности Драгана Чојић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана