Нападнут директор ФК Партизан

Агенције
Нападнут директор ФК Партизан

Београд - Фудбалски клуб Партизан најоштрије је осудио напад навијача црно-бијелих на генералног директора Милоша Вазуру и подсјетио да је упозоравао да би до тогла могло да дође.

"Данас око 13.30 сати испред службеног улаза у просторије клуба, на паркингу, од стране три хулигана физички је нападнут генерални директор Милош Вазура. Том приликом теже су повређени возач клуба и припадник обезбеђења, који су задобили тешке телесне повреде, након чега су медицински збринути. Хулигани су спремно чекали испред улаза у клуб, изненада пришли Вазури и уз претње: 'Има живота после Партизана, нећеш још дуго бити овде', након чега су покушали да физички насрну на њега", наводи се у саопштењу на званичном сајту клуба.

Црно-бијели истичу да је цео догађај снимљен сигурносним камерама и одмах пријављен полицији, као и да је интервенција у току.

"По потреби ће снимци бити презентовани јавности. Подсећамо да смо претходних дана и недеља упозоравали јавност и дружавне институције да инцидент који се десио у свечаној ложи стадиона на утакмици са ФК Младост Лучани неће остати усамљен случај. Нажалост, били смо у праву. Није се реаговало на наша упозорења, нити је јавности презентовано докле се стигло са истрагом о нападу на људе у централној ложи стадиона", наведено је у саопштењу.

Из Партизана питају докле су "интересне групе спремне да иду у борби за власт клуба", уочи предстојеће Изборне Скупштине.

"Данашњи инцидент није био само напад на генералног директора ФК Партизан, већ и на све запослене у клубу. Да ли се овиме жели послати порука да су животно угрожени сви који другачије мисле, како би у атмсофери линча, страха и претњи појединци остварили своје намере и преузели вођење клуба", поручили су из Хумске.

Даље се наводи да су из Партизана сигурни да ће држава обезбедити да свако обавља посао за који је задужен и одговоран.

"Да ли је на овај начин требало да започну преговори на које је ових дана позивала групација људи под називом 'Црно бела фамилија'? Очекујемо да се открију, не само извршиоци, већ и инспиратори овог напада и да они који у јавности већ извесно време лицитирају са изборима у Партизану осуде овај вандалски чин и својим ауторитетом помогну смиривању тензија. Ово није Партизан", закључују из Хумске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана