Најгоре шутерско вече Каријеве каријере, Бјелица у минусу

ГС
Foto: танјуг

Кошаркаши Финикса славили су у дербију вечери против Голден Стејта резултатом 104:96.

Утакмица у "Футпринт Центру" је била неизвјесна, о чему свједочи да ниједна екипа није имала двоцифрену предност све до самог краја.

Тада су Санси повели са 10 разлике и напослетку дошли до тријумфа.

Предводио их је Деандре Ејтон са 24 поена уз 11 скокова и двије асистенције, док је и Крис Пол остварио дабл-дабл учинак са 15 поена и 11 асистенција.

Двоцифрени су били још Џеј Краудер и Камерон Џонсон са по 14 поена.

На супротној страни Џордан Пул је био најефикаснији актер сусрета са 28 поена чему је додао пет скокова. Међутим, прва звијезда екипе Стеф Кари није испратио његов ритам. Не само то, него је имао најгоре шутерско вече у каријери. И то укључујући и плеј-оф утакмице.

Ускоро најбољи тројкаш у историји лиге је убацио 12 поена, али му је за то било потребан 21 шут. Из игре је погађао 4/21, а за три 3/14.

Поред њих двојице, двоцифрени су били Ото Портер са 16, односно Ендру Вигинс са 10 поена.

Немања Бјелица је за нешто више од 15 минута игре постигао 4 поена (1/4 из игре, 0/2 за три) уз 6 скокова и двије асистенције. Меч је у +/- категорији завршио са минуст три

Вориорси су до овог меча свакој екипи дали најмање 100 поена, али је тај низ прекинут.

Овом побједом Финикса, две екипе су се поравнале на врху Запада са по 18 побједа и три пораза. Ово је за Сансе 17 победа у низу и чини се да не планирају ускоро да стану,

Они у наредној рунди играју са Детроитом, док ће Вориорси имати паузу прије него што дочекају прошлогодишњег финалисту НБА лиге на реванш у Сан Франциску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана