Најбољи стријелац Борца Тони Јовић: Oдлазим ако добијем понуду

Душан Репија
Најбољи стријелац Борца Тони Јовић: Oдлазим ако добијем понуду

Бањалука - Најбољи стријелац Борца у јесењем дијелу првенства Тони Јовић напустиће клуб у случају да добије адекватну понуду из БиХ или иностранства.

Борац је притиснут милионским дуговима, судбина му је неизвјесна и уколико се нешто брзо не промијени, могућ је и најцрњи сценарио, гашење. Ствар додатно компликује и чињеница да клуб нема управу од 23. новембра када је сидро и дефинитивно дигао предсједник Драшко Илић, тако да је, осим секретарице, директор у техничком мандату Роберт Зрилић једини човјек који понекад наврати на Градски стадион. Комплетна ситуација умногоме утиче и на играче, који умјесто да размишљају о почетку припрема и борби за опстанак, гледају како да пронађу нову средину.

- Припреме би требало да почну за седам дана, а са мном од одласка на одмор нико није контактирао. Из медија сам сазнао да је прозивка 12. јануара, али ми то још нико није потврдио. Тако нешто сам доживио први пут у каријери. Искрено, да немам уговор до љета, сигурно бих узео папире, али и овако сам ближи одласку - нагласио је хрватски нападач.

Стријелац четири гола од 13 Борчевих на 18 утакмица већ дуже вријеме на мети је Широког Бријега, а како сам истиче, још није добио званичну понуду.

- Још љетос сам контактирао са људима из Широког. Жељели су да ме доведу прије почетка сезоне, али се клубови нису договорили. Колико знам, поново су контактирали са људима из Борца на крају текуће полусезоне и били близу договора, али је трансфер пропао у посљедњем тренутку. За најновије интересовање чуо сам из медија, само могу да кажем да ме за сад нико није звао - рекао је Јовић.

Врањеш

Тренеру Жељку Врањешу и комплетном стручном штабу истекао је уговор посљедњег дана 2015. године. Седам дана прије почетка припрема ни он ни његови сарадници не знају каква им је судбина.

- Заказао сам прозивку за 12. јануар, али не знам ко ће је обавити. У посљедњих мјесец практично нема никаквих вијести, осим што је око 40 центиметара снијега прекрило терен - објаснио је помало у шали, али врло сликовито цјелокупну ситуацију Врањеш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана