Владимир Станковић: Можемо надокнадити осам голова заостатка

Синиша Котараш
Владимир Станковић: Можемо надокнадити осам голова заостатка

ДОБОЈ - Рукометаши Слоге сутра играју реванш утакмицу другог кола Челенџ купа, а пред Добојлијама је тежак задатак да надокнаде осам голова заостатка из првог меча (22:30), одиграног у бјелоруском Могиљеву.

Свјесни су у редовима Слоге да је пред њима и те како озбиљан изазов, али најбољи играч Слоге на почетку сезоне Владимир Станковић истиче да то није “немогућа мисија”, али и да се утакмица мора одиграти много квалитетније и озбиљније, него она седам дана раније.

- Искрено, тешко нам је пао пораз јер је ипак превелик. Ми смо у ту утакмицу ушли преопуштено и послије је било тешко да се вратимо, а Машека је показала да се ради о квалитетној и уиграној екипи. Цијелу утакмицу смо јурили заостатак, али смо константно понављали грешке, и када се томе дода велики број промашаја и изгубљених лопти, онда је јасно да боље и нисмо могли да прођемо. Реално, ми смо одиграли веома слабо, испод нашег нивоа, и једноставно смо морали да доживимо висок пораз - тврди Станковић.

Ипак, црногорски интернационалац у редовима Слоге сматра да пролаз у наредну рунду није немогућ. 

- Детаљно смо анализирали прву утакмицу и свјесни смо да Машека није толико квалитетнија, те да смо морали да остваримо много бољи резултат. Е, сад, уколико мислимо да у реваншу направимо нешто, онда не смијемо да поновимо слабу игру и непоштовање лопте из првог сусрета. Све кредите смо потрошили у Могиљеву, тако да сада морамо да одиграмо много озбиљније и одговорније. Кажем, није немогуће надокнадити тај заостатак, у рукомету се то безброј пута дешавало, али морамо сви да дамо 150 одсто својих могућности. Уколико буде тако, а уз подршку са трибина, вјерујем да је пролаз у треће коло достижан - категоричан је Станковић.

Добојлије су премијерлигашку сезону отвориле са два ремије и једном побједом, али најбољи стријелац клуба каже да је учинак морао да буде и бољи.

- Да нам је неко, прије почетка првенства, понудио ове резултате, сигурно би то прихватили. Међутим, када погледам уназад, мислим да смо и могли и морали да имамо већи бодовни салдо. У оба ремија смо пропустили шансу да побиједимо јер смо имали задње нападе које нисмо реализовали, а у побједи против Славије смо исхитреним шутевима и комотном игром у одбрани, дозволили гостима да ухвате прикључак. Ипак, имамо квалитет и много простора за напредак и са мало више озбиљности у игри, сигуран сам да ће у наставку бити много боље - закључио је Станковић.

 

Признања

Рукометаш Слоге изабран је за најбољег средњег бека на овогодишњем ТВ турниру шампиона, а био је и први стријелац турнира. На мечу у Могиљеву добио је признање као најбољи појединац на утакмици, али Владимир каже да би му било драже да је резултат био другачији.

- Мени свако признање импонује и то ми даје стимуланс да у сваку наредну утакмицу уђем на најбољи начин. Али, на првом мјесту су ми, ипак, екипа и резултат, па тек онда све остало - тврди Станковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана