На татамију више од 800 каратиста

Дарко Пашагић
На татамију више од 800 каратиста

БАЊАЛУКА - Најбољи у генералном пласману на четвртом турниру “Кастра опен 2019” био је Карате клуб Регенерација са 77 бодова.

Чланови клуба из Велике Кладуше освојили су 13 златних, девет сребрних и 20 бронзаних медаља и заслужено су се нашли на првом мјесту у конкуренцији 830 такмичара из 68 клубова и шест земаља. 

Друго мјесто припало је КК Ђион - Пеб из Бихаћа са 58 (13 златних, пет сребрних и девет бронзаних медаља), а треће бањалучком Бушиду са 56 бодова (осам, осам, 16). 

Најбоља такмичарка на турниру била је Имана Дурџић (Ђион - Пеб) са три златне и једном сребрном медаљом, док је најбољи такмичар Тарик Салкић (Регенерација) са четири златна одличја.

- Искрена да будем нисам очекивала оволики број такмичара и због тога смо морали да мечеве радимо на шест умјесто на четири татамија. Ипак, све је протекло у најбољем реду о чему свједоче похвале осталих учесника - нагласила је тренер и секретар Карате клуба Кастра Драгана Бранковић.

Домаћин такмичења Кастра, чији се резултати нису рачунали за генерални пласман, освојио је 61 бод (четири златне, 11 сребрних и 27 бронзаних медаља).

- Презадовољни смо нашим резултатима, а оно што радује да су медаље почели освајати и они најмлађи, који су недавно закорачили на татами. Све је то мотив да у будућности будемо још бољи. Велика задаћа је пред нама да на идућем петом “Кастра опен 2020” превазиђемо досадашње и да покушамо премашити магичну цифру од 1.000 учесника - додала је Бранковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана