На старту бициклистичке трке Бањалука - Београд 180 бициклиста

Данијел Радујковић
На старту бициклистичке трке Бањалука - Београд 180 бициклиста

Бањалука - Бициклистичка трка Бањалука - Београд, осма по реду, биће једна од најквалитетнијих и најмасовнијих јер ће наступити 180 такмичара из тридесетак земаља.

Потврдио је ово "Гласу Српске" директор трке Владимир Куваља.

- Интересовање за овогодишњу трку, која се одржава 11, 12. и 13. априла, било је изузетно. Учешће су потврдили бициклисти двадесетак професионалних екипа из Италије, Њемачке, Данске, Аустрије, Француске, Мађарске, Пољске,  Бугарске, Словеније, Србије, БиХ... Први пут ће у најјачем саставу наступити репрезентација Хрватске. И ту има заиста квалитетних бициклиста, па ће конкуренција бити додатно појачана  - наглашава Куваља.

Трка ће бити подијељена у три дијела: кружну трку улицама Бањалуке, те етапе од Бањалуке до Брчког (дужина 187 километара) и од Бијељине до Београда (140 километара).

- Како међу такмичарима, за трку Бањалука - Београд влада велико интересовање и међу љубитељима овог и спорта уопште у западном и сјеверном дјелу Републике Српске. Градови кроз које пролази бициклистички караван, а то су Прњавор, Дервента, Шамац... завршили су припреме. Публика сваке године стоји дуж стазе у великом броју, а имамо наговјештаје да ће тако бити и овог пута. То је оно што овај комплетан спортски догађај употпуњује и даје нама организаторима потврду да се наш труд и рад у потпуности исплати - додао је Куваља.

Јубиларна трка

Овогодишња Гран при трка Бањалуке биће јубиларна 50.

- Није мала ствар обиљежити пола вијека једног спортског догађаја. Кружна трка улицама града успостављена је поводом 22. априла, Дана ослобођења Бањалуке од фашизма. Она је дио комплетног, могу слободно да кажем, бициклистичког спектакла, а улицама града се вози укупно 45 километара - рекао је Владимир Куваља. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана