На СП у рафтингу најављен долазак више од 60 тимова

Дарко Драгичевић
Foto: Бањалука.рс.ба

Бањалука и ријека Врбас по трећи пут угостиће најбоље свјетске рафтере.

До сада је потврђен долазак више од 60 тимова из двадесет земаља свијета. Како кажу у РК “Кањон”, све је већ сада спремно за ову велику рафтинг смотру.

– Све се дешава на потезу Карановац - Крупа на Врбасу. Спринт и Х2Х одржаће се на стази Бијели бук. Слалом је у кањону Тијесно, а спуст од Крупе до Карановца. Церемонија отварања одржаће се у Крупи на Врбасу у сриједу 29. маја од 18 часова, након тога одржаће се концерт групе Ултразвук, па пошто ће путеви бити отворени за саобраћај позивамо све који то желе и могу да дођу на отварање, али и да присуствују тркама на Врбасу, каже Пастир, напомињући да је циљ  максимално испромовисати управо Крупу на Врбасу у настојању да она буде уврштена у топ 20 најпожељнијих туристичких села на свијету. За предстојеће Свјетско првенство вриједно тренирају и бањалучки рафтери. Наша је ријека, улог је огроман, а сви управо од домаћих тимова очекују  најбоље резултате, каже капитен репрезентације БиХ и бањалучког “Дајак клуба”, Драган Бабић.

- Циљ је наравно увијек да будемо најбољи. Реално је да у опен конкуренцији будемо међу 4 или 5 репрезентација на свијету, те да из сеприкрајка вребамо неку од медаља. У мастер конкуренцији идемо на титулу што и не кријемо, и у тој категорији смо сигурно једна од најбољих репрезентација на свијету. Желимо да освојимо Свјетско првенство и да
одемо степеницу напријед у односу на претходно Првенство у Бањалуци гдје је наш мастер тим освојио друго мјесто. Сада желимо ту титулу, мислим да смо сазрели.  Мислим да имамо снаге да дођемо до тога – каже Бабић.

У фокусу домаће публике на предстојећем шампионату је наша мастер посада која се прије двије године окитила златном медаљом у спринту и сребром у генералном поретку. Пуно се ради, ово првенство могло би бити круна каријере, каже члан мастер посаде репрезентације БиХ Игор Кузмановић.

- Драган Бабић је ту појачање у односу на прошло Свјетско првенство, с њим имамо право да се надамо још бољем резултату. Ту су у чамцу још Небојша Тадић и Андреј Замоло. Андреја бих истакнуо јер човјек напросто бриљира са снагом коју има, каже Игор Кузмамовић, члан мастер посаде репрезентације БиХ, надајући се да ће његов тим у најмању руку поновити резултат са прошлог Свјетског првенства када су освојили чак три медаље од којих и једну златну, у дисциплини спринт. Свјетско првенство почиње у уторак, наше посаде вриједно тренирају и позивају суграђане да им навијањем помогну како би се домогли медаља на домаћој ријеци. Спринт и Х2Х су на Бијелом буку, слалом је првог јуна у кањону Тијесно, а спуст дан касније на потезу од Крупе на Врбасу до Карановца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана