На Градском стадиону у Приједору упаљени аларми: Лоше игре тражиће драстичне резове

Синиша Котараш
На Градском стадиону у Приједору упаљени аларми: Лоше игре тражиће драстичне резове

ПРИЈЕДОР - Јесењи шампион Прве лиге Републике Српске Рудар Приједор завршио је први дио сезоне са само једним поразом и четири бода предности у односу на другопласирану Звијезду 09.

Чинило се тада да ће екипа рутински сачувати лидерску позицију и изборити повратак у Премијер лигу. Да би се обезбиједили, челници Приједорчана су у зимском прелазном року појачали екипу са неколико квалитетних фудбалера и са доста оптимизма су дочекали наставак првенства. Међутим, у само четири одиграна кола прољећног дијела сезоне изабраници Бориса Савића већ два пута су погнуте главе напуштали терен. Прво на свом стадиону након меча са Жељезничар Спорт тимом (1:2), а посљедњи пораз на гостовању код Алфа Модриче од 0:1, упалио је све аларме на Градском стадиону у Приједору.

- Ако наставимо са слабим партијама и уколико се деси да наш циљ, прво мјесто и пласман у Премијер лигу, буде угрожен биће драстичних резова - поручио је спортски директор Рудар Приједора Саша Стевић.

Према његовим ријечима, сви ривали Рудара у утакмицу улазе са максималним мотивом да одиграју добар сусрет и остваре позитиван резултат што код Приједорчана баш и није случај.

- Логично је, и ту не видим ништа лоше, да против нас сви играју пуном снагом, јер је ипак Рудар Приједор мотив за већину клубова. У суштини то није никакав проблем само када бисмо и ми у тим утакмицама одиграли мотивисано и ангажовано, а како то није тако, логично је да киксамо. Срећа у несрећи је да већ сутра на свом терену играмо против Дрине па ћемо имати шансу да се вратимо на побједнички колосијек - додао је Стевић.

Прије било каквих резова управа ће покушати да разговором поправи лоше стање.

- Одржали смо састанак са стручним штабом и играчима на којем смо им рекли шта им замјерамо као и на оно на шта морају да обрате посебну пажњу. Истина је да смо изузетно незадовољни прољећним резултатима, јер сматрамо да имамо најбољу екипу у лиги коју смо појачали у односу на јесен. Не дјелујемо ни лоше на терену, стварамо шансе, али је изостала реализација. И онда, након што нам због тих промашаја падне концентрација, примамо глупе голове. Како уосталом бити задовољан податком да смо јесенас на 15 утакмица примили шест голова, а сада након прва четири кола чак пет пута смо вадили лопту из мреже - нагласио је Стевић.

Вјерујем у екипу

Предсједник Рудар Приједора Дарко Милуновић био је много блажи говорећи о нешто лошијим резултатима које његова екипа постиже у првенству Републике Српске.

- Није тајна, заказали су они од којих смо највише очекивали, а вјерујем да је то само тренутна слабост. Наравно да ми није драго због ових резултата, али то је спорт. Имам пуно повјерење у стручни штаб и играче, и вјерујем да ће на крају све доћи на своје мјесто те да ћемо завршити на првом мјесту - поручио је Милуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана