На Градском стадиону разочарани посјетом на утакмици са Војводином

Дарко Пашагић
На Градском стадиону разочарани посјетом на утакмици са Војводином

Бањалука - Покушали смо овом утакмицом да иницирамо Бањалучане, градске власти и друге надлежне институције да нам помогну, али очигледно да је још само мало њих који су остали уз Борац.

Истакао је ово предсједник бањалучког премијерлигаша Драшко Илић, разочаран слабом посјетом на пријатељској утакмици између Борца и Војводине (1:4).

- Несхватљиво је да се, послије кампање коју смо урадили за ову утакмицу да бисмо пробудили свијест Бањалучана, не успије продати ни 1.000 улазница. Да ли је разлог лоше вријеме или су стварно сви дигли руке од Борца, није ни битно, али смо стварно сви очекивали да ће трибине бити далеко пуније. Захвалио бих предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који је доласком на ову утакмицу подржао иницијативу за спас Борца, као и најватренијим навијачима, јер су, као и небројено пута до сада, били уз клуб и истицањем парола показали шта мисле о тренутној ситуацији - нагласио је Илић.

Директор Бањалучана Роберт Зрилић још не зна тачан број продатих карата, али је сигурно да он неће бити четвороцифрен.

- По информацијама које имам, продато је између 800 и 900 карата и зато је помало несхватљиво да је на стадиону било близу 2.500 гледалаца. Не знам шта је разлог за слабу посјету, али сам разочаран жељом Бањалучана да помогну свом спортском мезимчету. Да Борац одавно не заузима мјесто које му припада, показује и податак да су на утакмици 29. кола Премијер лиге БиХ против Звијезде у суботу продате само 44 улазнице и да је приход био 176 марака - рекао је Зрилић.

Црни облаци одавно су се надвили над Градски стадион, а од данас би могли бити још црњи, јер у 12 часова у Сарајеву засједа другостепена комисија за лиценцирање Фудбалског савеза БиХ. Уколико Борац и данас буде одбијен, наредне сезоне неће моћи да игра у Премијер лиги БиХ и остаће му још само прилика да то исправи жалбом Извршном одбору ФС БиХ.

- На првостепеној комисији био је споран дуг према Школи фудбала "Џаја" и нашем некадашњим играчу Вулету Тривуновићу. Од тада смо успјели да се договоримо са Тривуновићем о репрограму, а из Суда смо добили потврду да је процес са "Џајом" још у току, тако да добијање лиценце за наступ у Премијер лиги наредне сезоне не би требало да буде спорно - наставио је Зрилић.

Међутим, оно што би могло да буде кобно по "великана из Платонове" су нове тужбе бивших Борчевих играча.

- Све њих, осим једне, смо успјели да ријешимо и да се са нашим некадашњим фудбалерима Бојаном Марковићем и Огњеном Радуловићем договоримо о репрограму. Једино је остало спорних 10.000 марака, које дугујемо Дарку Малетићу. Са њим нисмо успјели да ступимо у контакт, јер се једноставно не јавља ни на један од телефона чије бројеве имамо. Надам се да ћемо у томе успјети данас до 12 часова и да ћемо добити лиценцу - додао је Зрилић.

 

Ветерани

У предигри сениорске утакмице састали су се ветерани Борца и Војводине, а успјешнији су били домаћини, који су славилса 4:2. Голове за "црвено-плаве" постигли су Предраг Дивљак 2, Драган Бенић и Александар Петреш, док су оба поготка Новосађана дјело Саше Дракулића.

 

Субић

Прије почетка сениорске утакмице уручено је признање првотимцу Бањалучана Александру Субићу, који је по избору Удружења ветерана Фудбалског клуба Борац проглашен за најбољег играча екипе у сезони 2014/15.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана