Мркоњићани траже бодове за зеленим столом: Тузлаци “побиједили” корону за пет дана

Дејан Марић
Мркоњићани траже бодове за зеленим столом: Тузлаци “побиједили” корону за пет дана

МРКОЊИЋ ГРАД - Челници Кошаркашког клуба Младост очекују бодове за зеленим столом у утакмици деветог кола првенства БиХ против Слободе која је требало да буде одиграна претходног викенда, али је одгођена под врло чудним околностима.

Наиме, Тузлаци су се у увертири меча обратили КС БиХ са захтјевом да дуел буде одгођен јер у екипи наводно имају велики број играча заражених вирусом корона.

Кровни савез им је, чини се, олако изашао у сусрет и, без консултација са домаћином из Мркоњић Града, званично одгодио утакмицу. Симптоматично је, тврде из Младости, то да се информација о одгађању дуела на појединим порталима појавила сат времена прије него што је званично стигла у клуб.

А да у цијелом овом случају нешто “смрди” било је јасно у четвртак навече, када је иста та Слобода у пуном саставу изашла на паркет и у финалу Купа Регионалног кошаркашког савеза Тузла савладала Студент (75:51).

Тузлаци су, дакле, у суботу били “покошени” короном, а онда су, готово преко ноћи оздравили и свега пет дана касније играли такмичарску утакмицу. У Мркоњићу су можда и могли да пређу преко дискутабилног одгађања све док нису видјели да је њихов ривал у четвртак био у пуном погону. Из клуба тврде да су се Тузлаци према њима понијели врло некоректно те да епилог цијелог случаја може бити само један.

- Званично смо према Савезу и комесару упутили захтјев да утакмица буде регистрована резултат 20:0 за нас. На овај корак смо се одлучили након сједнице Управног одбора. Читав процес око одгађања је урађен мимо правила и прописа. На тај начин је омаловажен наш клуб и сви наши успјеси. Нико нас није назвао, нико није питао за одгађање, а ни сада да каже да су Тузлаци здрави и да играју. Све смо сазнали путем интернета. Нама је у 21 час комесар послао мејл да се меч одгађа због вируса корона, а сат прије је то објављено на једном порталу. Дакле, новинари знају прије него што  комесар обавијести клуб - огорчен је директор Младости Миладин Рмуш.

Први оперативац Мркоњићана није крио разочарање односом Тузлака према његовом клубу.

- Видјели смо да су играли у четвртак. Није ми јасно да нису с нама контактирали. Ми смо прошле године имали корону, били без тренажног процеса и није никакав проблем да се клубови договоре. Али на фин начин. Ово није фин начин. Клуб ће употријебити сва средства да се заштити, утакмицу нећемо играти и очекујемо побједу 20:0. То је за нас деградација клуба. Звали су нас многи кошаркашки пријатељи и рекли да то што нам је урађено није нормално. Ако у Савезу мисле да је то нормално, нека онда раде шта хоће - закључио је Рмуш.

Трилер Леотару

Кошаркаши Леотара у трилер завршници су, након продужетка, савладали Широки на “Пецари” (81:80), у посљедњем мечу деветог кола првенства БиХ. Јунаци су били браћа Божо и Никола Ђурасовић који су постигли кључне поена те комбиновано “избројали” до 41.

Иначе, десето коло почело је у петак навече дуелом Зрињски - Босна. У недјељу се састају Промо и Борац (18 часова), Радник и Челик (19), односно Слобода и Спарс (19). За понедјељак је заказан дуел Посушје - Младост (20), а за сриједу окршај Братунац - Широки (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана