Mozzart спорт најаве:Ђоковић на терену, тежак посао за Крајиновића и Флуминенсе

mozzartsport.com
Mozzart спорт најаве:Ђоковић на терену, тежак посао за Крајиновића и Флуминенсе

Погледајте који нас то интересантни догађаји чекају данас...

 

7760: ЂОКОВИЋ - ХАЈДЕР МАУРЕР, 02.30 (Тенис, US опен)

Најбољи тенисер свијета једном се састао са Аустријанцем и то ове године у Монте Карлу. Наравно, био је бољи (6-4, 6-0). Ноле је започео турнир „блицкригом" против Бразилца Созе (6-1, 6-1, 6-1), а вејрујемо да ни Андреас Хајдер Маурер који је 52. на ATP ранг листи неће проћи пуно боље. Без обзира на то ко је овдjе очигледан фаворит, треба нагласити да је у претходних десет мечева Хајдер Маурер осам пута побеђивао и два пута био поражен.

7829: КРАЈИНОВИЋ – ФЕРЕР, 17.05 (Тенис, US опен)

Састајали су се једном до сада, и то у Барселони 2012, када је Давид Ферер био бољи (6-0, 6-3). Филип је турнир започео побједом над Колумбијцем Алехандром Гонзалесом (6-4, 6-0, 6-4), а поред ове побједе на посљедњих десет мечева седам пута је побјеђивао и два пута губио. Шпанац који је на седмој позицији ATP ранг-листе, такође је турнир почео започео тријумфом. Био је бољи од Молдавца Радуа Албота (3:1), а у преосталих девет посљедњих мечева шест пута је побјеђивао, а три пута изгубио. Тежак задатак стоји пред нашим тенисером који тренутно заузима 102. мјесто ATP ранг-листе.

7856: ЈОВАНОВСКИ – МЛАДЕНОВИЋ, 19,05 (Тенис, US опен)

Биће ово први дуел Српкиње и Францускиње. Бојана, која је на 98. позицији WTA листе, US опен је започела победом против Шпанкиње Ларе Аруабарене (6-2, 6-2). На посљедњих десет мечева четири пута је била боља од противница, а шест пута била поражена. Кристина Младеновић (40. на WTA ранг-листи) такође је стартовала побједом. Победила је Светлану Кузњецову (6-3, 7-5), а поред ове побједе укупан скор на посљедњих десет мечева гласи; четири побједе и пет изгубљених мечева.

7809: РАОНИЋ – ВЕРДАСКО, 18.20 (Тенис, US опен)

Канађанин Милош Раонић и Шпанац Фернандо Вердаско стари су познаници. Укупно су се састајали шест пута и тренутно је резултат нерешен (3:3). Раонић је био бољи 2011 у Сан Хозеу, Мемфису и Шангају, док је Вердаско побjеђивао у Есторилу и Риму 2011, и у Мадриду 2013. године. Оба тенисера стартовала су побjедама на овом турниру, Раонић је побjедио Американца Тима Смичека, а Вердаско је био бољи од Немца Томија Хаса. Раонић (10. на ранг-листи) на посљедњих десет мечева има укупан скор од пет побједа и исто толико пораза, а Шпанац (42. на ATP ранг-листи) у прилично је лошој форми што се види по односу победа и пораза у посљедњих десет мечева. Два пута је био бољи од противника и осам пута губио партије.

1506: КОРИНТИЈАНС - ФЛУМИНЕНСЕ, 03.00 (Фудбал, Бразил 1)

Коринтијанс на почетку сезоне једноставно није знао за пораз. Водећи су на табели, иако су мало покварили утисак па су на посљедњих пет мечева три пута побјеђивали (Аваи, Крузеиро и Чапеконсе) и два пута губили (оба пута у Купу Бразила од Сантоса). Флуминенсе заузима седму позицију, а на посљедњих пет мечева однос побједа и пораза им је идентичан Коринтијансу. Уписали су три побједе (над Фигуиренсеом и у двомечу са Пајсандуом у оквиру Купа Бразила) и два пораза (Џоинвил и Атлетико Минеиро). По неком неписаном правилу мечеви између Коринтијанса и Флуминенсеа најчешће су се завршавали ремијем.

1504: АТЛЕТИКО МИН - ПАРАНЕНСЕ, 02.00 (Фудбал, Бразил 1)

Атлетико Минеиро везао је побједе у дербијима са Палмеирасом (2:1) и Флуминенсеом (2:1) и изашао из фазе лоших резултата које су остварили у посљедње вријеме. Прије ових победа губили су од Фигуиренсеа и Чапеконсеа. На табели налазе се на другом мјесту иза Коринтијанса. Атлетико Параненсе на посљедњих пет мечева три пута је побеђивао (два пута Џоинвил у оквиру Копа Судамерике и Гоиас) губили од Чапеконсеа и Фигуиренсеа (са којима су такође одиграли реми у Купу Бразила) и тренутно заузимају шјесто мјесто на табели. Иначе, традиција говори да црно-бијели обично побеђују имењака из Коритибе.

4834: ГАМБА - НАГОЈА, 12.00 (Фудбал, Јапан Лига куп)

Гамба је на посљедњих пет мечева уписала двије побједе (Шимицу и Белмар) два пораза (Токио и Ривер Платом у оквиру Суругабенк чемпионшипа). Неријешено су одиграли са јужнокорејским Ђонбук Моторсом, у оквиру Азијске лиге шампиона. На табели Џеј лиге Гамба се налази на петом мјесту. Нагоја има идентичан скор као Гамба. Двије побједе (Јамагата и Јамага), два пораза (Јокохама и Хирошима) и реми са Токиом. Мечеви између Гамбе и Нагоје традиционално су незгодни за било какву прогнозу.

4832: ТОКИО - КАШИМА, 12.00 (Фудбал, Јапан Лига куп)

Токио се налази на четвртом мјесту на табели Џеј лиге, а на посљедњих пет мечева три пута су побјеђивали (Сендај, Кофу и Гамбу) два пута играли неријешено (Нагоја и Шимицу). Кашима је лидер на табели. Ређају искључиво побједе и то углавном са три гола разлике. Традиција је такође на страни Кашиме па је скоро сасвим извјесно да ће и у овог пута изаћи као побједници.

6031: БИХ М21 - КАЗАХСТАН М21, 16.30 (Фудбал, Квалификације за ЕП М21)

Млада репрезентација БиХ у посљедњих пет мечева губили су на три посљедња квалификациона меча и то од Аустрије, Мађарске и Норвешке. Побједу су забиљежили у пријатељском мечу са Турском, а без голова одиграли су меч са репрезентацијом Црне Горе. У групи са Норвешком, Енглеском, Казахстаном и Швајцарском заузимају пето, односно посљедње мјесто на табели. Казахстан је на трећем мјесту ове групе, а на посљедњих пет пријатељских мечева побједио је Таџикистан и Естонију, изгубио од Белорусије и Русије и ремизирао са репрезентацијом Јужне Африке.

6032: ЕСТОНИЈА М21 - ШПАНИЈА М21, 18.45 (Фудбал, Квалификације за ЕП М21)

Естонци су одиграли без голова са Сан Марином у оквиру групне фазе такмичења, а на посљедње четири пријатељске утакмице три пута су губили од Туркменистана, Молдавије и Естоније и побједили Литванце. Заузимају друго мјесто у групи иза Грузије, а испред Сан Марина, Хрватске, Шпаније и Шведске. Шпанци су на једина два меча које су одиграли у марту ове године побјеђивали у пријатељским сусретима са Норвежанима и Белорусима. У групи се налазе на петом, односно претпоследњем мјесту. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана