Младост и Леотар желе у АБА лигу 2

Милан Зубовић
Младост и Леотар желе у АБА лигу 2

Бањалука - Најава оснивања АБА лиге 2 изазвала је велико интересовање два клуба из Републике Српске која у њој виде одличну прилику за напредак и промоцију млађих играча.

Ријеч је о Младости из Мркоњић Града и требињском Леотару који прошле сезоне нису бриљирали у шампионату БиХ, али су ранијих година редовно били у врху табеле.

- Из медија као и прича у кошаркашким круговима сазнали смо да је у плану оснивање АБА лиге 2 и били би пресрећни ако нам понуде мјесто. За сада нисмо имали никакав контакт са руководством регионалног такмичења мада у скорије вријеме очекујемо позив и онда бисмо радили на стварању екипе која би имала квалитет да се равноправно носи са осталим екипама, а не само да буде пролазни учесник - рекао је спортски директор Мркоњићана Миладин Рмуш.

Посебно олакшавајућа чињеница је да би трошкове смјештаја и судија плаћало руководство лиге што није случај у БиХ.

- У том случају нас би такмичење у АБА лиги 2 мање коштало него наступ у Лиги БиХ којој смо током протеклих девет година дали 250.000 марака за котизације и трошкове. Сада би те паре преусмјерили за играче и формирали јачу екипу - додао је Рмуш.

Спортски директор тима из Требиња Миодраг Шакотић одушевљен је идејом.

- Наравно да смо заинтересовани јер имамо играчки потенцијал пошто су сви наши кошаркаши из прошле сезоне били из Требиња и околине. Преостаје нам да поднесемо захтјев Кошаркашком савезу Републике Српске да смо заинтересовани за наступ па онда да кренемо у разговоре са градском управом као и Родољубом Драшковићем који је протеклих година био генерални спонзор клуба и у неколико пута спасио га од гашења. Сигурно је да би имали конкурентан тим - казао је Шакотић.

Учесници

АБА лига 2 бројала би 12 клубова као и АБА лига 1, а БиХ би добила два мјеста. С обзиром на то може се очекивати да један клуб буде из Републике Српске, а други из ФБиХ. Наводно, Босна Ројал и Слобода из Тузле већ су послали захтјев КС БиХ за наступ, а очекује се да то ураде Широки и Зрињски који не би жељели да пропусте овако добру прилику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана