Младост без Премијер лиге, Радник у елити

Синиша Котараш
Младост без Премијер лиге, Радник у елити

САРАЈЕВО - Другостепена комисија за лиценцирање Фудбалског савеза БиХ потврдила је раније одлуке Првостепене комисије и ускратила лиценцу за такмичење у Премијер лиги за ФК Младост из Добоја код Какња, као и сарајевском Олимпику који је прије два кола већ иступио из лиге.

То значи да ће фудбалери Радника, који су на крају овог првенства заузели претпосљедње, једанаесто мјесто, и наредне сезоне бити чланови Премијер лиге што је у Семберији дочекано са одушевљењем.

Међутим, први човјек Бијељинаца Предраг Перковић није желио да се оглашава поводом ове одлуке већ је нагласио како ће ипак сачекати званичну одлуку.

- Ако је то истина, наравно да смо срећни. Мислим да је ово резултат рада Радника и нашег коректног односа према свима у фудбалу БиХ. Молио бих вас да ме разумијете што нећу ништа више да кажем, а када ова одлука буде званична, ФК Радник ће се огласити званичним саопштењем - кратко је Перковић прокоментарисао вијест из Сарајева.

Са друге стране, први човјек Младости Менсур Мушија био је много конкретнији и рјечитији. Према његовим ријечима, у Добоју код Какња су у најмању руку шокирани одлуком Другостепене комисије и још увијек не могу да вјерују да нису добили лиценцу иако су на терену изборили опстанак у Премијер лиги БиХ. Уз то, Мушија је истакао како је спреман да тужи Савез.

- У клуб још увијек није дошла никаква одлука али сам заиста шокиран овим што чујем. Једноставно, не могу да вјерујем и не видим стварни разлог недобијања лиценце. Не знам шта је у питању, али фудбал није сигурно! Волио бих да могу да видим какве то уговоре имају Крупа, Радник и остали, кад већ ми нисмо добили лиценцу. Ако Савезу није довољно то што је град спреман да нам да стадион, уз већ постојећи договор, онда стварно не знам. Али, неће се ово овако завршити. Спреман сам да их тужим јер ова одлука мора да се промијени и да Младост остане у Премијер лиги – категоричан је Мушија.

Нешто слично десило се и 2018. године када бањалучки Борац није добио лиценцу за играње у Премијер лиги због кашњења од пола дана да се исплати дуг према Школи фудбала “Џаја”, па је у лиги остао зенички Челик. Годину дана касније и сарајевски Жељезничар је остао без Европе јер није на вријеме исплатио дуг према бившем тренеру Славку Петровићу.

Подриње остаје прволигаш

Останком Радника у Премијер лиги и фудбалери Подриња из Јање остали су чланови Прве лиге РС иако су на крају били претпосљедњи.

- Драго нам је због тога, али се сигурно не радујемо туђој несрећи. Сада и ми морамо да у што краћем року отклонимо одређене недостатке како бисмо добили лиценцу за такмичење у Првој лиги Републике Српске - истакао је тренер Подриња Бориша Бодирога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана