Млади рукометаши враћају Борац у врх

Душан Репија
Млади рукометаши враћају Борац у врх

Бањалука - Прозивком тренера Ратка Ђурковића синоћ је озваничен почетак припрема рукометаша Борца м:тел.

Након резултатски неуспјешне сезоне, губитка титуле послије три године и неуспјеха у избору учешћа у новој сезони СЕХА лиге, логично је било да се десе велике промјене у играчком кадру. Управа клуба одлучила је да подмлади екипу, тако да ће нови тренер имати на располагању момке у просјеку старе мање од 23 године. Од искуснијих остали су само голман Дамир Ефендић и пивот Ратко Николић, који би уз новајлије Мирка Мајића и Милоша Лончара требало да помогну млађим. Осим посљедње двојице, Борац су појачали повратник Душко Херцеговац, затим голман Арман Беширевић, средњи бек Горан Даничић, а посљедњи је параф на двогодишњи уговор ставио десно крило Владан Ђурђевић.

- Тренутно немамо звучних имена, али се надам да ћемо их направити. То је први циљ. Многи ће добити прилику да се докажу, а на свима нама у клубу је да им помогнемо да постану бољи играчи и бољи људи. Оно што ћу захтијевати је да гризу на сваком тренингу и да из дана у дан буде видљив напредак - рекао је Ђурковић.

Црногорски стручњак се не разбацује обећањима, али вјерује да ће Борац уз још једно појачање бити кандидат за сами врх.

- Ово је клуб који увијек треба да стреми ка томе. Идемо корак по корак, али сигурно су наше могућности тренутно велика непознаница. Недостаје нам још један играч на позицији десног бека. Имамо неколико опција, а данас или сутра требало би да знамо име нашег новог играча. С обзиром на наше могућности и специфичну позицију коју игра, он ће бити такође из категорије млађих - рекао је Ђурковић.

Комплетне припреме Борац ће одрадити у Бањалуци, а већ од краја сљедеће седмице почеће серија припремних утакмица.

- Имам визију како треба да изгледа овај тим, чуо сам, на примјер, доста лијепих ствари о игри у одбрани Душка Херцеговца, а у том сегменту је добар и Лончар, тако да би они требало да буду кључни играчи у одбрани - рекао је Ђурковић.

Одсутни

Већи дио припрема пропустиће Срђан Мијатовић и Арсеније Бубић који се са репрезентацијом Србије припремају за наступ на Европском првенству кадета. Како такмичење у Хрватској траје од 11. до 21. августа, они ће се саиграчима на припремама прикључити петнаестак дана прије почетка Премијер лиге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана