Млади играчи Никола Ћетковић и Амар Бегић оправдали указано повјерење против Клужа: Клинци као рутинери

Дарко Пашагић
Млади играчи Никола Ћетковић и Амар Бегић оправдали указано повјерење против Клужа: Клинци као рутинери

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца остварили су Пирову побједу у реванш сусрету првог кола квалификација за Лигу шампиона против Клужа, али иако су елиминисани из елитног европског клупског такмичења, добили су двојицу играча, који ће у будућности сигурно бити велике узданице "црвено-плавих".

Млади 19-годишњи голман Никола Ћетковић и двије године старији дефанзивни везни Амар Бегић добили су шансу и у потпуности су је оправдали. Обојица су почетком љета стигли на Градски стадион и за њих су дуели против Клужа били дебији на европској сцени. Ипак, одиграли су као да имају на десетине оваквих утакмица у ногама, ни у једном тренутку не показујући респект према објективно објективно квалитетнијим и скупљим ривалима.

Ћетковић се неочекивано нашао у прилици да буде на голу у реваншу, јер се прво повриједио Бојан Павловић, потом и Никола Лакић, а сигурност којом је командовао овај чувар мреже, који је практично тек закорачио у свијет пунољетства, била је помало и нестварна. Ово му је био и деби у званичном мечу за Борац.

 - Тренер Марко Максимовић ми је дан прије утакмице рекао да ћу вјероватно од првог минута стати међу стативе. Пошто је Павловић одраније повријеђен, у првом сусрету био сам на клупи, али искрен да будем нисам очекивао да ћу већ у реваншу стати на гол. Истина, помало сам се надао да би то ускоро могло да се деси, јер сам вриједно радио на тренинзима, али све се десило пребрзо. Но, и поред тога нисам се нимало уплашио и вјерујем да сам оправдао очекивања - истакао је Ћетковић, који је сениорско искуство стекао кроз двије и по сезоне, колико је био први голман прволигаша Српске Жељезничар Спорт тима.

Криво му је што су Бањалучани два минута прије краја другог продужетка примили гол и тако су елиминисани из квалификација за Лигу шампиона, а европски пут настављају у другом колу квалификација за Лигу конференција.

- Сви играчи на терену пружили су максимум, али остаје велика туга што нисмо издржали још та два, три минута, јер вјерујем да би пенали били срећни по нас. Међутим, морамо бити поносни на саму чињеницу да смо савладали тако велику екипу као што је Клуж. Морамо бити поносни и на нашу публику која нас је здушно бодрила 120 минута и била практично наш 12 играч - додао је Ћетковић.

Бегић је у првом мечу у Клужу одиграо 30 минута, а у реваншу је био стартер и показао да је његов долазак у Борац пун погодак.

- Показали смо да се нисмо случајно нашли у најјачем европском клупском такмичењу и права је штета што смо за ривала имали можда и најбољу екипу, која је играла у првом колу квалификација. Најважније је да их се нисмо уплашили, поготово у овом другом мечу, гдје смо показали шта знамо, али ето тај мали корак нас је дијелио од тога да приредимо велико изненађење - рекао је Бегић.

Истакао је да је код њега била присутна доза страха да неће испунити очекивања.

- Ипак су ово моје прве утакмице у квалификација за Лигу шампиона. Међутим, срцем сам изашао на терен и играо онако најбоље како знам. Захвалио бих навијачима прво на добродошлици, али и подршци током свих 120 минута утакмице против Клужа. Хвала свима који су учинили да се осјећам као куће, јер је много лакше играти када знаш да људи око тебе цијене оно шта радиш. Зато могу да обећам да ћу у наставак сезоне ући још јаче и борбеније - додао је Бегић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана