Млади голман Борца Никола Ћетковић задовољан припремама у Анталији: Прољеће ће бити боље од јесени

Дарко Пашагић
Млади голман Борца Никола Ћетковић задовољан припремама у Анталији: Прољеће ће бити боље од јесени

БАЊАЛУКА - Послије припрема у Анталији све је извјесније да ће “јединица” у дресу Борца у наставку сезоне бити резервисана за двадесетогодишњег Николу Ћетковића.

Иако је конкуренте имао у искусном Бојану Павловићу и младом Луки Дамјановићу, али и Николи Лакићу, који је ове зиме позајмљен Рудар Приједору, стручни штаб Бањалучана у јесењем дијелу сезоне чешће је давао прилику младом голману, а тако је било и на припремама у Анталији.

- Међу нама који смо кандидати за мјесто међу стативама нема никакве љубоморе. Сви се максимално залажемо на тренинзима, а на стручном штабу је да одлучи ко ће бранити. Сигурно да од Павловића могу доста да научим, а поготово од Синише Мркобраде који је именован за тренера голмана - рекао је Ћетковић.

Задовољан је досадашњим током припремама, поготово оним дијелом у Анталији.

- Радили смо паклено, пружили веома добра издања на контролним мечевима, тако да очекујем да у другом дијелу сезоне будемо бољи него у првом и да се поново нађемо међу клубовима који ће изборити пласман на европску сцену. Можемо рећи да смо имали и доста среће, јер није било никаквих тежих повреда. Истина Јово Лукић није тренирао неколико посљедњих дана, али ће се већ првог радног дана по повратку из Турске прикључити остатку екипе - наставио је Ћетковић.

Борац у прва три кола наставка сезоне очекују три веома тешка меча - гостовање код Широког Бријега, затим сусрет са Вележом у Бањалуци те пут на “Кошево”.

- Истина је да имамо тежак распоред на старту. Биће то дуели са екипама које су нам директни ривал у борби за висок пласман. Сигурно сваки од та три клуба има своје планове и циљеве, баш као и ми, али то нас много не интересује, већ гледамо само себе. Зато вјерујем да ћемо у тим сусретима бити прави, а послије тога у истом ритму одиграти до краја првенства - истакао је Ћетковић.

Добре партије у Борцу, али и у млађим репрезентативним селекцијама нису остале незапажене тако да је у децембру услиједио позив селектора Ивајла Петева за пријатељску утакмицу против САД.

- Бранио сам 45 минута, али је то за мене било незаборавно искуство које ћу сигурно дуго памтити. Сигурно да тај позив није само моја заслуга, већ и Борца, али и Жељезничар Спорт тима у коме сам поникао. Дугујем захвалност и селектору Петеву који ми је послао позив. Вјерујем да сам га оправдао, али и да ће бити још наступа за сениорску репрезентацију - додао је Ћетковић.

Слободно до сриједе

Фудбалери Борца по повратку из Анталије добили су два дана слободно и први тренинг имаће у сриједу. До краја припрема биће одигране још двије утакмице. У петак ће у први тим Бањалучана у Добоју одиграти генералку против Слоге, а дан касније фудбалери са мањом минутажом и они млађи за ривала ће имати Лакташе.

Прву првенствену утакмицу у наставку сезоне Борац ће одиграти у петак, 25. фебруара, када ће се састати са Широким Бријегом на “Пецари”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана