Млади фудбалери из Српске били на трибинама у Хумској: Успомена за цијели живот

Душан Репија
Млади фудбалери из Српске били на трибинама у Хумској: Успомена за цијели живот

Бањалука - Ни поред подршке више од 20.000 малишана из школа фудбала и клубова широм Републике Српске и Србије, фудбалери Партизана нису успјели да савладају АЗ Алкмар у првом колу групне фазе Лиге Европе (2:2).

Имали су “црно-бијели” све у својим рукама, играча више педесетак минута и вођство, али су Холанђани из два контранапада успјели да постигну два гола и оду кући задовољни. Ипак, истински побједници у Хумској били су клинци који су свих 90 минута бодрили своје хероје. Искрене емоције послије промашаја прије свих Такуме Асана и Умара Садика, односно радост након мајсторија Бибраса Натха, аплаузи, али и понека суза када су Холанђани изједначили доказ су да ће полазници школа фудбала још дуго препричавати доживљаје са утакмице.

- Повели смо 85 дјеце из наше Школе фудбала као и ОФК Лакташа и сви су били одушевљени. Јако смо захвални и домаћину који нас је дочекао на најбољи могући начин, сва дјеца су добили сокове и слаткише на стадиону, а по завршетку утакмице и сендвиче. Угођај би био потпун да је наш клуб побиједио, али није се дало - рекао је директор Школе фудбала Младост из Гламочана Миленко Петровић. 

Осим младих фудбалера из Лакташа у Београду су били дјечаци из Приједора, Козарске Дубице, Сокоца, Требиња, Зворника, Вишеграда и Источног Сарајева.

- Било је одлично, прибојавали смо се да не буде лоше вријеме, али све је на крају испало добро. Повели смо тачно 50 дјеце, а интересантно, било је и неких који су навијали за Звезду. Сигурно је ово успомена за све њих, велика већина је први пут гледала Партизан уживо. Многи су и први пут у Београду, гдје смо и преноћили, тако да смо презадовољни како је све прошло - рекао је Александар Шкрба, тренер у Школи фудбала Темпо из Источног Сарајева.

Шпанци одушевљени

Шпански лист “Марка” посветио је пажњу дјеци која су пружила велику подршку фудбалерима Партизана. Новинар овог дневника одушевљен је што је 20.000 дјеце до 14 година дошло на стадион.

- Партизан, након што га је УЕФА санкционисала због расизма са трибина на мечу са Малатијом, напунио је стадион дјецом. Фантастично - написао је новинар “Марке”.

Резултати

Група А: АПОЕЛ - Диделанж 3:4, Карабаг - Севиља 0:3. Група Б: Динамо Кијев - Малме 1:0, Копенхаген - Лугано 1:0. Група Ц: Базел - Краснодар 5:0, Хетафе - Трабзонспор 1:0, Група Д: ЛАСК - Розенборг 1:0, ПСВ - Спортинг 3:2. Група Е: Клуж - Лацио 2:1, Рен - Селтик 1:1. Група Ф: Ајнтрахт - Арсенал 0:3, Стандард - Гимараеш 2:0. Група Г: Порто - Јанг Бојс 2:1, Ренџерс - Фејенорд 1:0. Група Х: Еспањол - Ференцварош 1:1, Лудогорец - ЦСКА Москва 5:1. Група И: Гент - Сент Етјен 3:2, Волфзбург - Александрија 3:1. Група Ј: Борусија М. - Волфсбергер 0:4, Рома - Башакшехир 4:0, Група К: Слован - Бешикташ 4:2, Вулверхемптон - Брага 0:1. Група Л: Партизан - АЗ Алкмар 2:2, Манчестер јунајтед - Астана 1:0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана