Млади Џудо клуба Звијезда из Бањалуке залог за будућност

Дарко Пашагић
Млади Џудо клуба Звијезда из Бањалуке залог за будућност

Бањалука - Иако ове године слави десет година постојања Џудо клуб Звијезда из Бањалуке већ је постао један од најуспјешнијих клубова у Републици Српској, а слободно се може рећи и у цијелој БиХ.

Од првог дана циљ клуба био је да се унаприједи џудо у Бањалуци, а пажња је посвећена највише омасовљавању, популаризацији и квалитету.

- Можемо се похвалити да међу члановима имамо шампионе Републике Српске и БиХ у свим старосним категоријама, од пионира до сениора, као и освајаче балканских медаља - нагласио је предсједник и тренер Џудо клуба Звијезда Јасенко Делић.

Клуб сада броји више од 150 чланова у свим узрасним категоријама (пионири, кадети, јуниори и сениори).

- Спроводимо иницијативу преко Министарства просвјете и културе на омасовљавању џуда кроз пројекат који се састоји презентовањем овог спорта у склопу наставног процеса физичког васпитања у основним школама, а који спроводе тренери нашег клуба, који су уједно и професори физичког васпитања и спорта - наставио је Делић.

У клубу раде три секције.

- Тренинге обављамо на више локација. Прва и највећа секција која броји близу 100 чланова у свим узрасним категоријама тренира у Основној школи "Змај Јова Јовановић" у бањалучком насељу Кочићев вијенац. Друга у којој су само кадети и јуниори ради у малој сали дворане "Борик" и броји двадесетак чланова. Трећа и наша најмлађа секција се налази у насељу Врбања и тренинге обавља у ОШ "Станко Ракита". У њој је више од 40 чланова искључиво пионирског узраста - истакао је Делић.

Такмичарску екипу ЏК Звијезда воде професори физичког васпитања и спорта, као и бивши врхунски џудисти.

- То довољно говори о нашем озбиљном и преданом раду. Осим мене у клубу као тренери раде Стојанка Ђурђевић, Васо Јанковић, Ненад Рађевић, Јовица Маловић и Јована Перић. Имамо неколико веома перспективних такмичара од којих вриједи издвојити Аљошу Перића, Јовану Перић, Адријана Ђурђевића, те младе сестре Теу и Миу Симић које су практично тек закорачиле на татами, али показују велики потенцијал - додао је Делић.

"Бањалука опен"

Да ЏК Бањалука крупним корацима граби напријед показује податак да већ седам година узастопно организује семинар и тренинг камп под називом "Дани џудо спорта" као и међународни турнир "Бањалука опен".

- На овим догађајима се по правилу у великом броју окупе најбољи џудисти балканске регије. Ове године турнир ће бити одржан 17. јуна, а наредна четири дана послије турнира резервисана су за "Дане џудо спорта" - нагласио је Делић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана