Младен Бојиновић: У Борцу сам почео и завршавам каријеру

ПИШЕ: Дарко Пашагић
Младен Бојиновић: У Борцу сам почео и завршавам каријеру

Бањалука - Рукометни клуб Борац м:тел на путу ка Лиги шампиона предводиће прослављени српски репрезентативац Младен Бојиновић те Срђан Тривунџа, а са обојицом је договорена једногодишња сарадња. Популарни Бакеро вратио се у матични клуб послије 21 годину.

- Ово је први пут послије толико времена да сам август провео у родном граду, али сада је то било тренирајући са клубом у којем сам почео каријеру. Презадовољан сам што ћу у Борцу завршити каријеру. Знам да се сада од нас очекује пласман у Лигу шампиона и учинићемо све да то и остваримо. Борац мора и треба да буде европски клуб - рекао је Бојиновић.

Он је нагласио да неће бити проблема да се уклопи у екипу иако са њом није одиграо ниједну утакмицу.

- Познајем скоро све играче "црвено-плавих". Са Ратком Николићем сам практично одрастао, са Браниславом Обрадовићем сам играо у Монпељеу, Тривунџу знам веома добро, тако да ћу се брзо уклопити. Уз то, тренирам са екипом од првог дана припрема - истакао је искусни средњи бек.

Иако Бањалучани годинама нису у врху европског рукомета, о њима се на Старом континенту још прича у суперлативима.

- Гдје год сам играо, знају за Борац и Бањалуку. У Француској су често знали да ме питају колики је то клуб када има толико талената. Борац је био највећи расадник играча на простору бивше Југославије и поносан сам што ћу поново обући његов дрес - рекао је Бојиновић.

По његовим ријечима, све сем пласмана "црвено-плавих" у Лигу шампиона био би неуспјех.

- Домаћи терен је наша највећа предност. Истина, аустријски шампион Алпла Хард има више искуства од нас, али навијачи ће бити наш осми играч. Овом приликом их позивам да у што већем броју дођу у дворану "Борик" како би нам помогли да остваримо историјски успјех - пласман у Лигу шампиона. Борац, Бањалука и Република Српска то заслужују - додао је Бојиновић.

На крају прошле сезоне Тривунџа је отишао из клуба, али се на крају, ипак, договорио о продужетку сарадње.

- Срећан сам што остајем у Борцу и што послије дужег времена причамо о пласману у Лигу шампиона. Учинићемо све што је у нашој моћи да испунимо очекивања људи у клубу, са предсједником Радовићем на челу - рекао је Тривунџа.

Предсједник Управног одбора Бањалучана Милан Радовић је нагласио да је пресрећан што је доведен Бојиновић, али и продужена сарадња са Тривунџом.

- Са њима двојицом смо комплетирали играчки кадар за наредну сезону. Екипа сада има квалитет да одговори изазовима која нас очекују, а свакако да је квалификациони турнир Лиге шампиона највећи од свих. Бојиновић и Тривунџа били су изузетно коректни током преговора и част нам је што ћемо таква два играча имати у нашим редовима. Није тајна да желимо пласман у Лигу шампиона, а ако успијемо да изборимо наступ у елити, биће то велики успјех, не само за наш клуб, већ и за Бањалуку, Републику Српску и БиХ. Позивам навијаче, јер нам је њихова подршка неопходна - рекао је Радовић.

Улазнице

Улазнице за квалификациони турнир Лиге шампиона, који се у суботу и недјељу игра у дворани "Борик", почињу да се продају данас и то у бањалучком храму спорта и пред Робном кућом "Боска".

- Цијена улазница за један дан је пет марака за обје утакмице. Све припреме теку по плану, посао није лак и радимо докасно у ноћ. Дворана је спремна, постављена је нова расвјета и нема сумње да ћемо клуб, град и Републику Српску представити на најбољи могући начин - истакао је члан УО Бањалучана Саво Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана