Млада спортисткиња преминула од менингитиса

ГС
Млада спортисткиња преминула од менингитиса

Млада гимнастичарка, Марија Херанз Гомез (17), преминула је у четвртак у Универзитетској болници у мјесту Кабаниљас дел Кампо, у Гвадалахари (Шпанија).

Дјевојка која је представљала репрезентацију Шпаније у гимнастици, преминула је од посљедица менингитиса, саопштило је Градско вијеће у Гвадалахари.

-Марија нас је изненада напустила због страшног менингитиса који ју је узео за само 24 сата, остављајући град у неутјешној тузи. Градско вијеће жели да изрази своју најдубљу тугу и бол због тако трагичне околности и упућује своје најдубље саучешће свој Маријиној породици и пријатељима, посебно њеним родитељима, Ракел и Алфонсу, њеном млађем брату бакама и декама, ујацима и рођацима, од којих су многи становници општине, такође изражавамо саучешће њеним колегама из Гвадалахаре и претходним, из школе Сан Блас де Кабаниљас, као и цијелој породици „Рудитрамп клуб“ - наведено је у саопштењу Градског вијећа.

Марија је била специјализована за трамполину, учествовала је са Шпанијом на Свјетском првенству које је у новембру 2023. године одржано у Бирмингему и такмичила се у узрасту од 17 до 21 године.

Прошле године је била четврта у Шпанији у категорији тимова, преноси "Курир".

У граду је проглашена дводневна жалост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана