Мистериозна болест напала Рафу Надала?

Г.С.
Мистериозна болест напала Рафу Надала?

Шпански тенисер Рафаел Надал у 2021. години не успијева да прикаже своје право лице на терену, јер га је у Аустралији мучила повреда леђа.

Међутим, шпански медији преносе изјаве тамошњих љекара који сматрају да Надал има проблем под стручним називом Милер-Вајсова болест.

Она напада кости стопала, а временом се шири и на друге дијелове тијела, посебно коленам са којима је Надал често кубурио.

Наводно, Надал је за ову болест сазнао још 2005. године када је имао прве мање повреде, али му је тада речено да се већи симптоми јављају у каснијем животном добу.

“Тешко је закључити да се ради о овој болести док је у раној фази. Доктори постану сигурни тек када она напредује. Бол се појављује у средишњем и задњем делу стопала, ти дијелови отекну, а бол се затим преноси горе, преко скочног зглоба до кољена. Док пацијент хода или трчи, ситуација се погоршава'', преносе шпански медији ријечи љекара.

Због тога би Надал у финишу каријере могао много да трпи, јер ће много теже моћи да се креће.

Као примјер се истиче да се та болест јавља код физичких радника или кућних помоћница када их “стигну године”.

Постоји могућност ублажавања ових проблема посебним анатомским патикама, специјално дизајнираним, за чиме ће Шпанац сигурно присегнути.

Истина је да је Милер-Вајсова болест недовољно истражена, али се подвлачи да ће тешко моћи онако да се креће и проклизава на терену као у најбољим данима.

Подсјетимо, Надал је недавно отказао учешћа на турнирима у Ротердаму и Акапулку и не очекује се на терену прије почетка сезоне на његовој омиљеној подлози, шљаци, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана