Мишо Марјановић, тренер одбојкаша Борца: Не иде без појачања и подршке

Дејан Кондић
Мишо Марјановић, тренер одбојкаша Борца: Не иде без појачања и подршке

БЕРГЕН - Деби одбојкаша Борца у Европи прошао је као у оној народној, да се “први мачићи у воду бацају”. Бањалучани су након неуспјеха у првом сусрету и у другом мечу другог кола ЦЕВ Челенџ купа надиграни у Бергену од Викинга са 0:3. По сетовима је било 25:16, 25:16, 25:18 за Норвежане.

Фјорд је ипак био превисок за “црвено-плаву” експедицију која је први пут изашла ван граница Премијер лиге. Тренер Мишо Марјановић за “Глас Српске” анализирао је разлоге елиминације његовог тима. Није хтио пуно причати о чињеници да је клуб ушао у нову сезону, самим тим и у европске битке без иједног појачања, чак се и стандардни примач Душан Кузмановић опростио од активног играња и посветио тренерском послу. Такође клуб није добио адекватну подршку надлежних институција да одигра реванш у “Борику”.

- Испали смо од доста квалитетнијег противника. На страну наша жеља и воља, против бољег се не може. Имамо то што имамо, морамо наставити да радимо и јуримо што бољи резултат у првенству. Сви се појачавају осим нас и неће бити лако остварити наше циљеве, да будемо у три екипе. Нешто и ми морамо мијењати - констатовао је Марјановић.

Није Викинг чудо од тима, али би сигурно био међу три најбоља у шампионату који игра Борац. Свјестан је тога и тренер Бањалучана.

- Били смо бољи у другом мечу, то је сигурно. Међутим велика разлика између нас и њих је сервис којим су нас држали на дистанци и то је нешто с чим се наши примачи нису до сад сусретали. Велико је ово искуство за моје момке, али и мене лично - рекао је Марјановић.

У наредном мечу, већ у уторак, Борац гостује У Какњу код истоимене екипе. На клупи Бањалучана неће бити младог тренера, јер има обавеза на послу па и то нешто говори о стању одбојкашког спорта у БиХ и нивоу професионализма. У таквим околностима тешко је очекивати европски искорак.

- Екипа иде без мене, спремићу их и надам се најбољем. И овако сам превише изостао с посла, тако да ће се момци морати издићи изнад ове ситуације, али не сумњам у њих - истакао је Марјановић.

“Поклони”

Милан Митриновић и Милош Поповић проглашени су за најбоље играче Борца у првој, односно другој утакмици. Обојица су добили занимљиве поклоне. Либеро “црвено-плавих” ће свој моћи да користи у кухињи, док је репрезентативни средњи блокер добио паковање “грицкалица”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана