Мирко Микић, тренер рукометаша Борца, за “Глас Српске”: Пласман посљедица жртве за титулу

 Дејан Кондић
Мирко Микић, тренер рукометаша Борца, за “Глас Српске”: Пласман посљедица жртве за титулу

БАЊАЛУКА - Тријумфом над височком Босном у дворани Центар (32:22) у заосталој утакмици 15. кола Премијер лиге рукометаши Борца ставили су тачку на јесењи дио шампионата који су окончали на 10. позицији.

Пласман недостојан шампиона и реномеа клуба, свега двије позиције изнад, односно три бода више од прве екипе из опасне зоне, не задовољава никога у клубу, а поготово не тренера “црвено-плавих” Мирка Микића, који за “Глас Српске” истиче да је серија повреда која је опхрвала клуб и добрано утицала на резултате кренула крајем прошле сезоне.

- Када смо крајем сезоне постали свјесни да смо стварно близу титуле, морали смо неке играче више жртвовати, повећати им минутажу да бисмо узели трофеј. Тада је дошло до тих повреда и то се прелило у ову сезону, а на све то, отишло нам је шест играча и сигурно да је то утицало на пласман, којим сам незадовољан, јер је недостојан овог грба - истакао је Микић.

Борац је са просјеком година 19,7 година једна од најмлађих, ако не и најмлађа екипа. Шеф струке Бањалучана не жели да прави алиби са том чињеницом, али наглашава да ће његови момци бити на висини задатка у другом дијелу сезоне, с обзиром на то да је детектовао проблеме.

- Могли смо сигурно много боље, али у другом дијелу шампионата имамо и повољнији распоред, тако да ћемо сигурно поправити утисак. Лично, није ми толико важан бодовни салдо, незадовољан сам већином утакмица које смо одиграли, па чак и онима које смо добили. Незадовољан сам игром, мотивацијом, предавали смо се пречесто на гостујућим теренима након што смо губили. Рецимо, прошле сезоне смо се враћали са минуса од три, четири гола, овај пут нас то није красило. На томе очигледно морамо пуно радити, опоравити рековалесценте и надати се бољем у другом дијелу. Искрено, осим нека два пораза, са овим ростером и свим што нас је задесило нисмо могли много боље - констатовао је Микић.

Ипак, није све тако црно у редовима великана из “Господске улице”. Неколицина младих играча је најавила да би у годинама које долазе могла бити ослонац неког новог шампионског састава.

- Оно што је позитивно је чињеница да су два, три играча искочила у први план. То су Никша Петровић, Огњен Каламанда и Миленко Рожић, они су највећи добитак у првом дијелу. Они су још јуниори, прошле године су били шампиони БиХ и поново ће ове године играти јуниорско првенство - истакао је Микић.

Наставак сезоне најављен је за 4. фебруар, али због неусклађености са календаром ЕХФ-а постоје велике шансе да ће исти бити помјерен за други датум. Борац ће, по свему судећи, у други дио првенства ући у новом руху. Љетошња појачања нису оправдала очекивања и дјелује да су близу одласка из клуба, а потребна су и освјежења на одређеним позицијама.

- Нисмо још ништа дефинисали. Послао сам завршни извјештај за први дио сезоне, имали смо Управни одбор и након Свесрпског купа у Требињу ћу сјести са челницима клуба и све детаљно договорити. Оно што могу потврдити је да смо од септембра у потрази за два играча. Један да покрије бековске позиције, а други је пивот, који би играо у одбрани. Преферирам игру са пивотом који дјелује и у одбрани и нападу, без измјене. Рожић је млад, надоћи ће, али мора радити на одбрани. На томе ћемо радити с њим и са Николом Летићем - закључио је Микић.

Наредни изазов - Свесрпски куп

Рукометаши Борца до краја године имају још обавезе на традиционалном Свесрпском купу, који ће предстојећег викенда бити одржан у Требињу. Микић на југ Српске води комбиновану екипу.

- Имамо огромних кадровских проблема. Водимо јуниоре, повешћемо и три кадета 2006, 2007. годиште, а неке играче ћемо одморити. Након Свесрпског купа екипа ће на одмор, добиће програм по којем ће радити на паузи да би 10. јануара дошли спремни на прозивку - рекао је Микић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана