Минималац Текстилца

Бране Радуловић
Минималац Текстилца

Дервента - Фудбалери Текстилца остварили су минималну побједу у првој утакмици баража за попуну Прве лиге Републике Српске против Горице из Пучила 1:0.

Тренутак одлуке режирао је искусни Драган Јоловић у 16. минуту. Послије центаршута Невена Гојића, са десне стране, Јоловић је у скоку главом прецизно шутирао поред немоћног голмана Саве Ђукића за вођство домаћих и испоставило се касније коначан резултат. Имали су Дервенћани теренску иницијативу, стварали су шансе, да би у другом полувремену повољнији утисак оставили Семберци. Тек када су остали без искљученог Александра Павловића, гости су се пробудили, али њихови офанзивни покушаји нису им донијели повољнији резултат.

- Прижељкивали смо повољнији резултат, мада ни ова минимална побједа без примљеног гола није лоша. Жао ми је због бољег резултата, јер нисмо знали искористити предност играча на терену цијело друго полувријеме. Умјесто да дајемо голове, дозволили смо гостима да нас надиграју и да стрепимо за побједу. Вјерујем да можемо у реваншу стићи до неријешеног резултата - рекао је шеф стручног штаба Текстилца Митар Лукић.

Стратег Горице Миро Јањичић није био незадовољан.

- Дуго смо играли без искљученог Павловића, при чему смо чак у другом полувремену пружили бољу игру од Дервенћана. Задовољни смо резултатом, при чему очекујем да ћемо у сриједу, у Јањи, пред великим бројем наших навијача остварити побједу која ће нас одвести на мегдан шамачком Борцу - истакао је Јањичић.

Реванш ће бити одигран у сриједу, 12. јуна на стадиону прволигаша Подриња у Јањи са почетком од 17.30 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана