Мини Југославија у групи

Агенције
Мини Југославија у групи

Доха - Репрезентација БиХ у рукомету играће у групи Б са Хрватском, Македонијом, Аустријом, Тунисом и Ираном на Свјетском првенству које ће од 15. јануара до 1. фебруара бити одржано у Катару.

У дебију на свјетској смотри рукометаши БиХ играће балканско првенство у малом јер, поред Македоније и Хрватске, за противника имају селекцију Туниса, коју предводи Сеад Хасанефендић.

- Могло је и боље, али и горе. Свјетско првенство је смотра најбољих свјетских селекција, тако да нема слабих репрезентација. Искрено, можда сам желио да се у другом кругу укрстимо са селекцијама с наших простора, али шта је, ту је - рекао је селектор БиХ Драган Марковић.

По прве четири селекције обезбиједиће пласман у други круг, а Марковић истиче да је припрема за првенство врло важна.

- На нама је да се спремимо што боље и да пружимо све од себе. Још је далеко Свјетско првенство и нисам од оних који праве калкулације о евентуалним противницима у наредном кругу. Таква математика ме никад није занимала - истакао је Марковић.

У групи А играће Чиле, Бразил, Бјелорусија, Шведска, Шпанија, Катар, у групи Ц Уједињени Арапски Емирати, Египат, Чешка, Шведска, Француска, Алжир, а у групи Д Њемачка, Бахреин, Аргентина, Пољска, Данска и Русија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана