Милош Теодосић: Ђоковић треба да носи заставу

Агенције
Милош Теодосић: Ђоковић треба да носи заставу

Београд - Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милош Теодосић рекао је да би му била велика част да носи заставу Србије на отварању Олимпијских игара, али да то треба да уради најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић.

- Знам да је Новак одбио јер је већ носио у Лондону, али и даље мислим да би он требало да носи заставу. Њему припадају највеће заслуге. Што се мене лично тиче, прихватио бих, јер је то велика част, али понављам да би барјактар требало да буде Ђоковић - поручио је Теодосић.

Међутим, кошаркашима су остале још двије препреке како би се нашли у Рију. Послије побједе над Анголом (83:60), "орлови" су осигурали прво мјесто у групној фази и у полуфиналу квалификационог турнира играће са Чешком вечерас од 21 час док ће у другом мечу снаге одмјерити Летонија и Поротрико (18).

- Битно је да смо победили и сада се окрећемо полуфиналу. Још два корака до Рија - додао је Теодосић.

Најефикаснији код Србије био је Никола Јокић са 17 поена, Мирослав Радуљица је додао 13, док су по 12 поена уписали Стефан Марковић и Богдан Богдановић. Код Анголе, најефикаснији је био Реџи Мур са 10 поена. Селектор Србије Александар Ђорђевић рекао је да је екипа показала велику жељу и прави одбрамбени приступ те да му се свиђају 23 асистенције његовог тима диок је похвалио игру наредног противника.

- Имају два сјајна играча на НБА нивоу Тоамш Саторански и Јан Весели, а Шилб даје снагу спољној линији која је доста јака, а дуго играју заједно. На нама је да одиграмо добро и победимо. Кључ је борба под кошем и долазак до лакших поена у транзицији. Идемо уздигнуте главе, направили смо добре резултате и сигуран сам да ћемо сви ући са великом жељом - истакао је Ђорђевић.

Посљедњи пут ове двије селекције састале су се у четвртфиналу Европског првенства прошле године и "орлови" су славили са 89:75.

Ђорђевић у Барси?

Селектор Србије Александар Ђорђевић фаворит је за упражњено мјесто тренера Барселоне, тврди шпански лист "Ел Мундо Депортиво". Каталонци су по завршетку сезоне раскинули сарадњу са Ћавијем Пасквалом, а остаје да се види хоће ли ће Ђорђевић преузети Каталонце, пошто је познато да у Ендеса лиги тренер не може да буде у исто вријеме и селектор репрезентације. Постоји и резервна варијанта, а својевремено су Јасмин Репеша и Фоцис Кацикарис радили у Шпанији водећи и националне селекције, али су морали да раскидају уговоре са Савезима и потписују нове сваког љета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана