Милош Теодосић - Човјек звани рекорд

Агенције
Милош Теодосић - Човјек звани рекорд

Мадрид - Маестрални плејмејкер Милош Теодосић предводио је Србију до финала, показао зрелост на паркету, играо рационално, савјетовао млађе, причао и на тајм-ауту, био продужена рука Александра Ђорђевића на терену, али покупио и индивидуална признања!

Диригент "орлова" једини је играч који је на оба претходна свјетска шампионата био у идеалној петорци. Не само то, Теодосић је једини играч изван NBA лиге који се нашао у најбољем тиму Мундобаскета. Прије четири године друштво су му правили Кевин Дјурент, Хидајет Туркоглу, Линас Клеиза и Луис Скола, а сада у Шпанији ту су Кајри Ирвинг, Николас Батум, Пау Гасол и Кенет Фарид.

- Сваком играчу значи индивидуално признање, мислим да без саиграча и нашег тимског духа не бих био ни близу тога - рекао је Теодосић.

Виртуоз под обручима није се изгубио ни у финалу. Постигао је десет кошева, а подијелио седам асистенција, што ником прије њега није пошло за руком у финалу свјетских првенстава.

Рекорд је до сада држао Аргентинац Пепе Санчез, који је у финалу из 2002, када су "гаучоси" изгубили од Југославије, имао шест успјешних додавања, колико је и Дерик Роуз прексиноћ подијелио саиграчима. Али, Теодосић је надмашио њихов учинак. Трезвено сумира учинак Србије у Шпанији и финални меч.

- Нико није очекивао да ћемо имати прилику да играмо са САД у финалу. Без обзира на то што смо изгубили, мислим да овај резултат није мерило и није слика квалитета. Заиста је ово невероватан успех, трудили смо се, играли смо као један тим, сви за једног, борили смо се до последњег тренутка и мислим да смо се заслужено нашли у финалу - рекао је Теодосић.

Оберто

Прослављени репрезентативац Аргентине Фабрицио Оберто један је у низу кошаркаша и кошаркашких стручњака који је похвалио партије Милоша Теодосића у Шпанији.

- Теодосић прави разлику на терену, феноменално контролише игру и препознаје ситуације, много помаже млађим играчима и жели лопту у својим рукама када се одлучује утакмица. На терену је видљиво његово одлично разумевање са тренером. Ту је и Богдановић. Нисам га гледао пре овог Свјетског првенства и заиста сам изненађен колико тај момак има талента. Млад је, има само 22 године, а на терену изгледа много искусније, као да већ има 35 година - рекао је Оберто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана