Милош Њежић водио Борaц до прве побједе у Премијер лиги БиХ: Није било све идеално

Дејан Кондић
Милош Њежић водио Борaц до прве побједе у Премијер лиги БиХ: Није било све идеално

БАЊАЛУКА - Теже него што се очекивало рукометаши Борца савладали су као домаћини бугојанску Искру резултатом 33:29 у бањалучкој дворани “Центар”, а на мечу другог кола Премијер лиге БиХ.

Најзаслужнији за прву побједу шампиона био је капитен Милош Њежић са десет постигнутих голова. Од самог почетка утакмице десни бек “црвено-плавих” преузимао је одговорност и погађао кад год је требало. Пратили су га са по шест погодака Лука Перић и Никша Петровић, али је огроман допринос кад се ломила утакмица дао и голман Слађан Суботић са шест одбрана. Код екипе из Бугојна бриљирао је Јован Тодоровић са 12 голова, од чега шест из седмераца. У разговору за “Глас Српске” Њежић није желио себе да истиче у први план, већ наглашава да је његова сјајна партија производ игре цијелог тима.

- Да није било мојих саиграча, не бих ни ја могао да “искочим”. Данас сам то био ја, сутра ће неко други. Данас ми је био дан, искористио сам то и само сам хтио помоћи својој екипи - рекао је Њежић.

Гостујући састав се показао у добром свјетлу. Искусни крилни играч на “привременом раду” на позицији десног бека свјестан је чињенице да су он и његови другови могли много боље одиграти, али и подсјећа да у Борцу и даље кубуре са повредама.

- Муче нас те повреде, али издржали смо, остали смо ментално јаки и побиједили. Красило нас је то и прошле сезоне. Свјестан сам да није било све идеално, али имамо доста простора за напредак, највише у одбрани - истакао је Њежић.

“Црвено-плави” у наредном колу гостују у Љубушком код екипе Извиђача. Њежић каже да једва чека, да он и његови саиграчи у дербију цијелог првенства, први пут ове сезоне укрсте копља са младом екипом “скаута”.

- Биће тешко, као и увијек. Немамо шта изгубити. Идемо храбро да одиграмо, да дамо све од себе, да покажемо колико можемо у овом тренутку - поручио је Њежић.

Вогошћа боља од Слоге

Резултати другог кола Премијер лиге: Грачаница - Херцеговина 38:23, Горажде - Коњух 31:40, Градачац - Криваја 35:33, Слога - Вогошћа 25:27, Борац - Искра 33:29, Слобода - Босна 35:29, Какањ - Леотар (синоћ), Маглај - Извиђач (одгођено).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана